Kära läsare, PS kommer behöva Er hjälp!

Nästa lördag mellan kl. 11-16 kommer vi öppna upp här i PS för samtal och debatt (vi börjar med ett inlägg/nyhet) för hela Sverige.

Vårt mål och önskan är att fler av läsarna ska få en större chans att engagera och uttrycka sig i samband med våra artiklar.

Läsardriven folkbildning (LF)

Det är dags att låta folket komma till tals och här vill PS hjälpa till

För många av oss är det uppenbart att landet sedan länge befinner sig i ett tillstånd av politiskt och moraliskt förfall och man frågar sig varför inte fler personer och organisationer opponerar sig. Ett skäl kan vara att de etablerade massmedierna, som SVT/SR och DN, aktivt stödjer den förda politiken och på så sätt äger debatten och tystar kritiken.

Vi, folket, har länge saknat en kanal där vi kan uttrycka oss och ta del av andras synpunkter och erfarenheter på ett sådant sätt av vi både kan debattera och fortbilda oss. Vi kan kalla detta Läsardriven fortbildning (LF).

LF kan göra skillnad och ge läsarnas möjlighet att medverka och påverka samhället och svensk politik. Det handlar främst om att förverkliga möjligheten för svenska medborgare att mötas i frågor som berör.

LF blir rätt använt ett flexibelt instrument samtidigt som den utmanar och överbryggar. När våra etablerade medier stänger ned läsarnas möjlighet att kommentera och debattera kan PS öppna upp och låta människor få komma till tals. Tillsammans skapar vi ett bättre samtalsklimat samtidigt som läsarna och PS kan skapa förutsättningar för att tydligare delta i demokratin och samhällslivet samt berika den enskilda människans liv och livssituation.

Denna typ av medborgerlig läsardriven folkbildning ställer krav på oss allihop. Vi får tillsammans tänka på hur vi uttrycker oss och också på vad vi vill förmedla. Här kan man tänka på att inte använda invektiv då dessa knappast är folkbildande. Tanken är att alla ska kunna läsa allas synpunkter och ta del av varandras erfarenheter och sist men inte minst – själva delta i debatten.

Madeleine J Lilja Rönnquist, Henrik Lilja, Jan Ove Malmgren, Anny Eliasson, Göran Walther, Jan Lindberg


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

——————————————————————————————————————————————————

Innehållet som publiceras på ProjektSanning omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

——————————————————————————————————————————————————

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *