Tino Sanandaji: …biltur utan äggkastning är bara en idyll som aldrig existerat.

Genre-bild. Barndom.

Som ni minns från barndomen är en traditionell aktivitet att buspojkar efter fotbollsträning samlas i gäng och roar sig genom att kasta ägg på förbipasserande bilar, sparkar ut förarens tänder och sen samlas hemma hos en kompis och firar med ostmackor och O’Boy. Fint att se dessa urgamla svenska traditioner föras vidare.

SVT Borås: “Bilist sa till ungdomar – fick käken söndersparkad. Detta efter att han konfronterat ett ungdomsgäng som kastade ägg på hans bil. – Han hade civilkurage nog att säga till de här ungdomarna, och det får han lida för nu“

“ett ungdomsgäng på 10 till 15 personer började kasta ägg på en bil som kom körande efter Alingsåsvägen. Bilisten, som är i 25-årsåldern, stannade och frågade vad de höll på med. De kommer då enligt polisen fram till bilen och ger sig på mannen…Han var så skadad när han kom till polishuset att vi kallade på ambulans direkt. Hans käke var avslagen och även tänder utslagna och han har nu opererats…När polisen kom till platsen för misshandeln så var bilen sönderslagen“

”Man fick käken sönderslagen – polisen vägrar ge ut signalement…Polisen har ingen misstänkt eller gripen i nuläget”

Eftersom polisen vägrar släppa signalement kan de lika gärna heta Kalle, Emil och Gosse. Sönderslagna käkar är som SVT:s reklam varnar just den sortens fjäder som blir till en höna, och flera kriminologer tror att det är fattigdom och socioekonomiska faktorer som tvingar pojkar attackera bilar. Så har Sverige alltid varit, biltur utan äggkastning är bara en idyll som aldrig existerat.

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *