2870: Teatrala profiler samtalar

Av | oktober 15, 2019

Ett återkommande inslag i den politiska teatern är partiledardebatter i teve. Jag antar att det tidigare har varit något som uppfattades som åtminstone i viss mån verkligt och inte bara retoriska finter och tomma löften. I dagens versioner är de viktigaste frågorna vem som vinner och vem som förlorade. Retorikexperter analyserar. Trovärdigheten i förslagen till lösningar på aktuella problem är låg. Migration, välfärd, sjukvård, skola, lag och ordning, sådant är svårt att komma åt eftersom det måste ge resultat och inte bara förhoppningar. Enklare saker är försvaret eftersom man kan stärka detta utan att det behöver testas. Likaså klimatsatsningar där den enkla åtgärden är att höja skatterna.

Den stora förändringen i svensk politik är naturligtvis SD som kan framstå som tillräckligt trovärdiga för att dra till sig överraskande många röster. Eftersom partiet är utstött kan det inte klandras för några beslut eller för regeringssammansättningen utan istället framhäva en hypotetisk politik som inte behöver möta verkligheten. Sakta men säkert kryper man in i riksdagen och det går inte längre för vänsterpoliserna att upprätthålla rasiststämpeln. (Expressen)

Som ett performancekonstverk är det inte oävet men skulle någon försöka förverkliga idén är tveksamt om deltagarna vill ställa upp och spela sig själva. Nu får vi nöja oss med en readymade.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *