Tino Sanandaji: SVT använde missvisande siffror för att styra partiledardebatten och ”rättade” SD-ledaren…

Om man vill få en korrekt bild av invandring bör man räkna invandring, inte trixa med arbiträra kategorier. Här kan ni jämföra SCBs statistik och framtida framräkningar med det bild av låg inflöde S och SVT ger allmänheten.

SVT rapporterar ”Drygt två miljoner utrikes födda i Sverige – fler än någonsin tidigare”. Det är en fördubbling från en miljon bara sen år 2000, så att invandrare nu utgör en femtedel av befolkningen. Ökningen drivs av invandring från utanför väst, då utomvästliga invandrares befolkningsandel snabbt stiger:

1950: 0.1%
1960: 0.5%
1970: 0.8%
1980: 1%
1990: 3%
2000: 6%
2010: 9%
2018: 13%

Att Sverige har snabbare inflöde än USA:s rekord under 1800-talets transatlantiska migration stoppar inte regeringen & media från att lura i allmänheten narrativet att det bara handlade om ett ovanligt år som nu är över.

Vi såg exempel på detta när SVT styrde partiledardebatten med ett märklig graf som gav sken av att det lugnat ned sig, där de skurit bort år och låter 2015 spöka fritt. Syftet är att ankra detta exceptionella kris som någon sorts norm att jämföra med, trots att det de facto är högst för något EU-land, någonsin.

En värre manipulation är att inte redovisa alla anhöriga. Många anhöriga kommer inte i omedelbar anslutning, utan senare eller genom kedjeinvandring. SVT använder missvisande siffror för att styra partiledardebatten och ”rättade” SD-ledaren när han försökte säga att invandringen är hög.

Sverige har öppnat många vägar in. Asyl & asylanhöriga är bara är snäva kategorier bland dessa. Om vi tar irakier förra året som exempelvis kommer hälften från andra kategorier exempelvis s.k arbetskraftsinvandring eller som EU/ESS! Det handlar inte om att Irak gått med EU, utan kan handla om irakier som kommer som anhöriga till de med dubbelmedborgarskap.

Om man vill få en korrekt bild av invandring bör man räkna invandring, inte trixa med arbiträra kategorier. Här kan ni jämföra SCBs statistik och framtida framräkningar med det bild av låg inflöde S och SVT ger allmänheten.

Tino Sanandaji, på Facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

5 tankar på “Tino Sanandaji: SVT använde missvisande siffror för att styra partiledardebatten och ”rättade” SD-ledaren…

 1. Ulf

  Tino och Rebecca Uvell borde ha en egen gemensam faktakanal i svt ! Då skulle svt framstå som de amatörer och DDR propaganda nyhetsprogram de är.Tänk vilket lyft för sanningen och fakta baserad diskussion.👑👍🏻De borde vara ministrar i nästa regering,vilken standardhöjning !!!

  Svar
 2. Msts

  118000 bara i år!!!!
  Vi har inte råd!!!!!
  Stoppa all INVANDRING!
  MP ligger bakom den nya Bilskatten!!
  Jag har fått en ökning med 3000kr för min lilla Polo!
  Ny skatt 3800kr!!!!

  Svar
 3. Andreas

  Well! Allt är planerat. Alla ser det. Fast inget görs. Intressant! Det kommer att bli ett övertagande utan att någonting görs.

  Svar
 4. Rolf Arell

  Ja, stoppa all invandring tänk för fa’n på era barn som ska växa opp med all mångkultur som vi har i Sverige! Nej sätt ner foten, nu får det vara nog! Roffe

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *