Efter anmälningar – skolpersonal överväger uppsägning. Personal varken får höja tonen mot eleverna eller röra vid dem

Av | oktober 17, 2019

Efter den senaste tidens händelser på Prästmosseskolan har situationen urartat. Elever hotar med anmälningar så fort lärare säger i från, vilket fått flera anställda att börja reflektera över sin framtid på skolan.

Det var i samband med en samling vid terminsstarten som flera elever uppträdde så störande att samlingen fick avbrytas.

– Det var kaos. Elever klättrade på möbler, kränkte vuxna och vräkte ur sig okvädningsord, säger Jonas Söderström, resurs på Prästamosseskolan, som under onsdagen närvarade under en presskonferens på skolan.

I MEDIA har händelsen blivit väl omtalad, vilket eleverna inte varit sena med att uppmärksamma. Personalen på skolan upplever att situationen på skolan har förvärrats efter medierapporteringen. Läraren Rebecca Karlsson förklarar att eleverna har utnyttjat situationen, och därigenom ”skämtar” om personalens ”misshandel” av eleverna.

– Jag var ute och sade till en elev om att den skulle flytta på sig, och föste lite lätt med min hand mot dennes arm. Då kastade sig eleven bakåt och menade på att jag hade misshandlat denne, säger hon samtidigt som flera lärare på presskonferensen nickar instämmande och håller med att de upplevt liknande situationer på skolan den sista tiden.

En ledningsgrupp har nu bland annat reviderat flera av skolans riktlinjer, vilket innebär att personal varken får höja tonen mot eleverna eller röra vid dem.

När det uppstår stök i klassrummen, ska undervisningen i stället avbrytas och vårdnadshavarna ska därefter kontaktas. Detta har skapat missnöje hos en del personal, som “känner sig otrygg” och nu funderar på att säga upp sig.

Mitti Svedala…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *