2872: Akademien ånyo uppmärksammad i stor skala

| 19 oktober, 2019

Årets nobelpristagare, Peter Handke, har blivit ett nytt kontroversiellt inslag i Svenska Akademiens verksamhet. I t ex en artikel i Expressen sägs det att det kan röra sig om en ännu större skandal än den som slutade med syndabocken inom lås och bom. Det blir det naturligtvis inte eftersom sex alltid har ett genuint genomslag.

Frågan är om inte akademien lever väl i sina skandaler. Från uppmärksamhet till uppmärksamhet och av vitt skilda slag. Medieakademien fick god skjuts med priset till Dylan och sedan blev det fullt ös med metoo och nu Handke. Handkekontroversen är mildare enär den rör en ständigt återkommande fråga angående konstnärens verk gentemot dennes åsikter och etik.

Även om akademien inte har utmärkt sig för beundransvärd mediehanteringen har det ändå fungerat väl. Först och främst måste man synas. Det är i sig en kvalitet.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *