ATTENTION! Så var det dags, mellan kl 11-16 är ni alla välkomna att samtala och debattera här på vår Nyhetssida.

Det innebär att hela Sverige ges möjlighet att delta i samtalet. Vi kommer förstås tvingas bemöta dem som inte  tycker som vi kring politik och samhälle, men det är lite av poängen. 

Vårt mål och önskan är att fler av läsarna ska få en större chans att engagera och uttrycka sig i samband med våra artiklar.

Vi i PS kommer finnas med hela tiden i tråden för att stötta och diskutera med er läsare. 

Det inlägg vi öppnar upp ser ni nedan.

Hjärtligt välkomna att kommentera, diskutera och skapa debatt.


Mellan 2015 och i dag har 32 personer skjutits till döds vid 30 separata händelser i Malmö. I Stockholm har det hittills i år rapporterats nästan 70 skjutningar. 15 personer har dött och minst 20 personer har skadats.

Det som händer nu i Sverige behöver å det snaraste förstås för vad det faktiskt är – ett krig mellan kriminella.kriminella som struntar högaktningsfullt i vilka som drabbas. Skjutningar med automatvapen, bombdåd, utpressningar, hot och angrepp mot anställda inom rättsväsendet – listan kan göras lång. Våldet genomsyrar allt och bryter ned samhällsmoralen och samhällsstrukturerna. Medborgarna stryker efter väggarna i förhoppningen om att hamna i skjutning.

Kriminologer som Jerzy Żarnecki, vänsterdebattörer som Helle Klein, Anders Lindberg, Aftonbladet, och politiker som Alice Bah Kuhnke,  Isabella Lövin kommer att protestera. Men det bryr jag mig inte om, vi måste tänka på brottsoffren – och mindre på gärningsmännens påstådda behov: samtal, stöd, fritidsgårdar, lite lull och gull, och mer kärlek. 

Jag förstår att det är en komplex problematik men svensk politik måste börja någonstans och enligt mig är det enda sättet att stoppa ”blödningen” genom att spärra in de avskum som ligger bakom dessa vidrigheter. Sen kan andra åtgärder träda in. Nu tänker säkert många: Vad skriver hon, den där okunniga människan? Och avskum kan hon vara själv.

Men faktum kvarstår, en inlåst person kan inte skjuta ihjäl någon annan på en öppen gata. En inlåst person kan inte placera ut bomber i syfte att skada och förstöra så mycket som möjligt. Vi måste skydda allmänheten från dessa livsfarliga personer, någon annat alternativ finns inte. Uppenbarligen är villkorlig dom, dagsböter eller skyddstillsyn inte tillräckligt kännbart, tvärtom, det är straff onda människor inte har några problem med att ta.  Svensk politik har så länge haft chansen att sätta stopp för ondskan innan det hade gått för långt, men kapitalt misslyckats på grund av tam och naiv lagstiftning, socialborgarråd som tror att prata om könsnormer är vägen framtå, terapi, fritidsgårdar och annat snömos. Det är som om våra beslutsfattare antagit åsnans Iors roll, en åsna som då och då drabbas av ludd i hjärnan.

För att komma dit vi behöver krävs det att våra politiker gör rejäla förändringar i lagstiftningen. Våra domstolar behöver rätt förutsättningar så att de kan låsa in ondskan. För att komma dit krävs det att våra politiker gör några rejäla förändringar i lagstiftningen så att våra domstolar ges förutsättningar att låsa in de kriminella. Ta bort mängdrabatten. Ta bort åldersrabatten. Fängelse som praxis och restriktivare användning av villkorlig dom och skyddstillsyn. Ta bort den villkorliga frigivningen efter två tredjedelar av straffet. Ökade möjligheter för polis och socialtjänsten att agera mot personer under 18 år.

Politikerna lär inte kunna enas, de såg vi hända igår. Det finns orsaker till varför vi  inte får låta detta få fotfäste i samhället. Bomben i centrala Malmö igår utreds som förberedelse till allmän ödeläggelse. Det kan knappats bli allvarlige än så. Det spelar ingen roll om radikaliserade våldsbejakande islamister eller gängkriminella ligger bakom, det är ändå samma sak. Terror och en uppsåtlig önskan om att skada och åsamka så stor skada som möjligt.

Jag är inte dummare än att jag förstår att nå politisk enighet kommer blir svårt. Socialdemokraterna sitter på makten därför att de älskar den mer än något annat. De kan inte ens komma överens om huruvida IS-terrorister ska välkomnas hem med fängelsestraff eller om de i stället ska belönas med bostad, jobb och körkort.

Expressen 1

Expressen 2

Lokaltidningen

 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

12 tankar på “ATTENTION! Så var det dags, mellan kl 11-16 är ni alla välkomna att samtala och debattera här på vår Nyhetssida.

 1. Per

  Vi har förlorat mycket genom att inte ha hårdare koll av införsel av vapen, senaste tjugo åren. Tullens befogenheter, resurser etc.

  Socialtjänsten som blundat åt missförhållanden pga missriktad lojalitet, rädsla för att bli kallade rasister…senaste tjugo åren.

  Svar
  1. Madeleine Lilja Rönnquist Postförfattare

   Ja vi har förlorat mycket, men svensk politk måste verkligen göra mer. När jag läser om 18-åringen som befann sig utanför en fritidsgård, där han plockades upp av flera gängkriminella. En kvart senare hörde boende i området ljudet av ”fyrverkerier”, men det var egentligen pistolskott, blir jag både arg och ledsen.

   En majoritet av svenska folket kräver att svensk politik handlar nu, men den rödgröna regeringen tycks fortsätta med att sitta på händerna.

   Regeringen senfärdiga hantering leder till att unga män och kvinnor dödas.

   Målet var ju glasklart, i vart enligt Löfven. Våldet skulle tvingas tillbaka. Han har också sagt att gängvåldet är ett hot mot demokratin, och det är det förvisso men framför allt dör människor på grund av våldet.

   I det förebyggande arbetet betonade Löfven vikten av hela samhällets insatser och lyfte fram skola, socialtjänst, folkrörelser och det lokala näringslivet som viktiga aktörer. Men vad kan de göra mot ett gäng som plockar upp någon bara för att några minuter senare skjuta ihjäl personen?

   Ja, vi har ett ansvar i att förebygga brott men Löfven måste klara av att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Vi måste göra något åt våldet nu.

   Svar
 2. Claes Isander

  För att få förändring krävs att det finns en opposition värt namnet
  Eskalerande våldssiffror lär inte nuv styre ta på allvar

  Fråga 1.
  Vad säger att det finns en allians värd namnet val 2022
  Fråga 2

  Vi läser ofta att 1/3 av straff räknas bort
  Det blir en pdv en sänkning av ett brottsligt värde
  Som im vi ger brottslingen ett + för sitt brott

  3. Polisen saknar idag 1000 tals tjänster.
  Utbildningen är inte i korrelation med utexaminerade trotts Morgan Johanssons utfästelser.
  Våldsmonopolet är under stress

  Svar
  1. Henrik Lilja

   1. Kommer nog hända väldigt mycket inom svensk politik innan valet 2022. Jag skulle inte bli förvånad om det blir ett extra val innan dess.
   2. Ja, så fel. Mängdrabatt på brott är för mig helt ofattbart. Man borde istället se hur New York fick bukt med kriminaliteten: Tre brott = livstid. Läs här https://www.aftonbladet.se/debatt/a/J1r7B8/tre-brott–livstid
   3. Och samtidigt sänks kraven för antagning och utbildning markant. Jag är väldigt oroad för polisen och deras möjlighet att fungera som lagövervakande instans i framtiden om inget drastiskt görs.

   Svar
   1. Claes Isander

    Tack intressant länk den skall läsas
    Ja det oroande krav inom utbildning sänks
    Medborgare måste kunna förlita sig på att polis klarar uppgift
    Angående 2022 och valet vad i så fall skulle du se som anledning ett ev nyval
    Tack svar
    Mvh
    C

    Svar
    1. Henrik Lilja

     Tills sist kommer folket i Sverige att säga ifrån. Vi ser dagligen hur hela landets infrastruktur kommer närmre och närmre en kollaps. Vi har redan det som kan kallas för ett lågintensivt krig i vårt land. Skattehöjningar ihop med nedskärningar, kriminalitet och otrygghet kommer fortsätta eskalera. Politiskt har folk redan börjat visa sitt missnöje genom att välja att lägga sina sympatier på andra partier än de som idag sitter med makten, det kommer vi se mer av. Socialdemokraterna och deras kolleger i politiken är genomskådade. Idag får man som medborgare vara kritisk till den ansvarslösa invandringspolitiken utan risken att bli kallad rasist, bara det är en stor förändring. Rasist-kortet fungerar inte längre. Det som tyvärr följer med i utvecklingen är fler svenskar kommer bli uttalat rasister och vara främlingsfientliga. Och det är politikernas fel, inte invandrarnas. Att vårt samhälle inte fungerar på det sätt som det gamla Sverige gjorde kommer också fortsätta kosta liv. Det mångkulturella samhället har misslyckats, det kommer formas ett nytt Sverige. Det gamla Sveriges kommer vi aldrig se igen. Vägen till det nya Sverige kommer att kosta oss blod, svett och tårar. Folket kommer till sist kräva en ny regering, kanske redan innan nästa val.

     Svar
    2. Claes Isander

     Ibland kan det kännas ” konstigt ” skriva lågintensivt krig. En del kan missförstå det
     Ordet krig är känsligt i många öron

     Även om ordet förstås av många finns det troligen en negativitet i just ordet. Inte för att jag anser det fel använda. Men i en nation där krig anses föras långt från oss själva kan det läsas fel.

     Just att läsa fel o missförstå innebörd förekommer frekvent anser jag
     Detta ingen kritik till ordet mer hur allmänhet uppfattar betydelse av ord. Blir lite filosofiskt möjligtvis

     Mtp länken tidigare är artikeln i linje med vad jag själv anser om mängdrabatt inom domstolsväsendet

     ” För att sätta det i klartext så har vi alltså ett system där man inte ens får över två års fängelse för grova brott men framför allt där man inte tar hänsyn till att personen upprepar samma brott gång på gång.”

     Vi måste se brottsoffret mycket tydligare
     Även hur vi bedömmer ersättning
     En uppföljning på förövares nästående de oskyldiga oftast

     Svar
     1. Henrik Lilja

      Förstår ditt resonemang om lågintensivt krig. Jag är ändå av den åsikten att den benämningen är väldigt bra som en sammanfattning av allt som händer i dagens Sverige. Bilbränder, husbränder, oprovocerade attacker på barn likväl som gamlingar, hat, hot, våld, våldtäkter, sprängningar av polisstationer, kommunhus och andra viktiga myndigheter, vandalisering av kyrkor, antisemitism, attacker på poliser brandmän, mord, misshandel, misshandel av lärare, störande av ungdomsidrott, rasism osv… listan kan göras lång.

 3. Ulf

  Vi kan väl heller inte fortsätta att ta hit fler invandrare som vi gjort hittills.En miljon de senaste 8-10 åren är inte hållbart.Öppna gränser och inga dörrar som Löfven säger är fullkomligt orealistiskt.Det finns givetvis gränser för vad landet klarar och vad framförallt de etablerade samhället klarar.Med sån politik är framtiden dyster.När det dessutom är folk som betraktar oss svenskar som ”otrogna” är det onekligen bäddat för problem.Personligen är jag emot det sk mångkulturella samhället för det skapar spänningar som sträcker sig över religion,kultur,moral och liknande synsätt.Sverige har i mina ögon inte mått bra av den massinvandring som skett och som globalisterna så hett förespråkar.TVärtom skulle jag vilja ha ökad gränskontroll,passtvång och hårdare kontroll av vilka som reser in och ut ur landet.Det måste vara ordning och ökad övervakning ,idag reser man okontrollerat in i Sverige och vi vet inte alls hur många och vilka som befinner sig i landet olagligt.Skrämmande naivt och slappt.

  Svar
  1. Claes Isander

   Förstår resonemanget och ordet
   Kan absolut hålla med i uppräkningen du skriver

   Följdfrågan blir vad för ord tillkommer när Sveriges välfärd dessimeras än mer

   Svar
 4. Ulf

  Just bränder skulle vara intressant att se statistik på för tycker det brinner i stort sett varje dygn i byggnader eller bilar🤔🤔

  Svar
 5. Carl den 12

  Just ordet lågintensivt krig, tycker jag beskriver Sveriges situation klockrent.
  Stod och kacklade på ett seminarium i slutet av 90-talet om att det försegick ett krig under ytan och det föll i god jord då.
  Vi var på ett seminarium och UNICEF och Svenska Freds var där bla och vi skulle förklara varför vi inte hade krig i Sverige.
  Min grupp fattade verkligen ingenting och vi bad den som höll i seminarium om råd.
  Våran grupp var ju inte alls så positivt inställda och menade att vi svenskar levde på gamal skåpmat och tog vårt land för givet och ser vi inte upp, så kan vi hamna exakt där tyvärr så många länder över världen befinner sig i.
  Men visst väcker just ordet krig något !!!
  Vissa har det i sina områden där dom bor, på väg till jobbet, vid jobbet, kan ju känna igen sig i att det har verkligen förändrats och trappats upp.
  Det finns platser jag aldrig besöker i Göteborg pga denna utveckling av inveckling.

  Calle som hoppas att vi hinner göra det vi kan, men innan dess så måste flera ta in och se saker för vad är och inte det dom vill och önskar hur det vore………………..

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *