50-tal bilar beskjutna av vandaler i Klippan

| 20 oktober, 2019

Detta är inte första gången det skjuts med luftvapen i Klippan, det har sedan en tid tillbaka varit ett stort problem och då har det varit rutor i busskurer som skjutits sönder. Men under natten var det inte busskurerna som fick ta stöten för dessa vandalers framfart, denna natt var det ett 50-tal bilar som fick rutor sönderskjutna.
69-åriga Gun Petersson var en av de bilägare som drabbades och som i morse fick reda på det genom att en bekant knackade på hos henne och berättade att hennes bil hade en spräckt sidoruta. Att någon hade skjutit sönder rutan på hennes bil.

Så hon gick ut för att kontrollera skadorna på din bil som stod parkerad på Järnvägsgatan. Där ser hon att ytterligare fyra bilar har råkar ut för dessa vandaler. Enligt polisen har det förutom Gun Peterssons anmälan kommit in ytterligare fyra anmälningar om sönderskjutna bilrutor i Klippan.
Polisens presstalesperson i region Syd Filip Annas säger: ”Flertalet bilar har beskjutits med någon form av luftvapen, ett 50-tal bilar. Polisen har ännu tagit upp fem anmälningar som vi håller på att jobba igenom.”

Annas säger också att polisen är måna om att de som upptäcker skador på sina bilar anmäler detta till 114 14. Detta var alltså inte första gången som bilar, busskurer och fönsterrutor fått skador efter beskjutningar. Mellan den 27 september och den 7 oktober har det inträffat 94 incidenter, och nu ytterligare cirka 50 incidenter. Gun Petersson beskriver att området där hon bor är lugnt, och att sådana händelser inte brukar hända i det området och att hon nu ör bedrövad över det som hänt.

Hon säger också att: ”Vi la oss vid halv tolv och då hade inget hänt, så det måste hänt någon gång under natten.”
Gun Petersson vet inte vilken som kan ha gjort det och att det är så meningslöst.
Hon frågar sig vilken glädje dessa skjutningar kan ge den eller dem som gjort dem?
Hon frågar sig också om det inte varit bättre för vandalen/vandalerna att legat och sovit än att förstöra för oskyldiga?
För det är bara så meningslöst att det är löjligt.

https://www.expressen.se/kvallsposten/50-tal-bilar-beskjutna-bilagaren-gun-inte-klokt/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *