Eva Mörk, oberoende, opartisk och fria televisionens nationalekonomiska expert: “Som den sosse man är längtar man tillbaka till den tid då det offentliga skötte detta”

Hanif Bali: Jag har förstått att detta är den oberoende, opartiska och fria televisionens nationalekonomiska expert. Misstag sker ibland, som tur är detta är engångsföreteelse hos SVT.

Vad Hanif Bali pekar på är en Eva Mörks twitterinlägg. Hon skriver: “Kaos i vårt soprum då sophämtarna gått i konkurs. Som den sosse man är längtar man tillbaka till den tid då det offentliga skötte detta”

Hon har även upprepat uttalat sig negativt om Moderaternas politik, men det mest frapperande är dock att SVT använder henne som slags expert i frågor om deras politik. 

En uppmärksam följare påpekar: “Vad jag har noterat är detta det fjärde fallet som SVT tar in en ”oberoende” men som senare visar sig vara en person från vänsterkanten -bara i år.”

Och som en annan twittrare så klokt skriver: 

“Om public service vill slippa anklagelser om vänstervridning så kan man ju faktiskt se till att bjuda in oberoende experter. Det måste väl finnas fler forskande nationalekonomer i Sverige än Eva Mörk?” 

Hanif Balis twitter: https://twitter.com/hanifbali/status/1186328249799983105?s=12&fbclid=IwAR0bzlUC6E1iCIDaGKwvyIqKt6lo1YkG_wcuow8_f6kJfScOWlwIbOnrOUU

Eva Mörks twitter: https://twitter.com/search?q=Eva%20Mörk&src=typed_query


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *