Peter Santesson: Skoputsarmodellen kommer aldrig lösa integrationen

| 22 oktober, 2019

“Låglönevägen har aldrig varit en realistisk väg till etablering och integration i Sverige. Ändå biter sig tanken envist kvar hos många, kanske för att det andra alternativet — åtstramad migration — inte heller är en sko som passar. Men för lågutbildade nyanlända är läget alltjämt tröstlöst.

Nu har det gått sju år sedan Expressens Anna Dahlberg skrevatt Sverige måste välja väg i flyktingpolitiken. Integrationsproblemen tornade snabbt upp sig. Hur skulle vi ha det, låglönevägen eller den åtstramade migrationens väg? Det grundläggande dilemmat har varit känt hela tiden, statistiken och slutsatserna har varit entydiga. Ändå är det påfallande lite som har hänt under den här tiden.”

Läs i Dagens Samhälle…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp