Sarkis Khatchadourian, ordförande i SSU Södertälje: Löfven har rätt, vi ska ta emot färre flyktingar.

| 22 oktober, 2019

I en debattartikel i Aftonbladet skriver SSU:s ordförande i Södertälje Sarkis Khatchadourian om att Stefan Löfven har rätt om att Sverige ska ta emot färre flyktingar. För om integrationen ska fungera så måste vi strama åt migrationen.
Och visst har Löfven rätt i det han sade men varför lägger inte Sarkis berömmet där det ska vara?
Varför säger han inte att Sverigedemokraterna och deras riksdagsledamöter hela tiden har haft rätt när det gäller migrationen?
Nä visst, det kan han ju inte säga, han är ju distriktsstyrelseledamot i SSU Stockholm och därmed en av påläggskalvarna i Socialdemokraterna. Och då säga att SD haft rätt i den frågan vore en politisk dödsdom för honom.

Han fortsätter sen med att skriva att det blir allt tydligare att riksdagspartierna är splittrade i migrationsfrågan nu inför den kommande migrationsuppgörelsen.
Men är det något nytt när där sitter partier med rosa glasögon i riksdagen, rosa glasögon angående migrationsproblemen?
Är det så konstigt när där sitter partier i regeringskoalitionen som vill ha nästan fri invandring till Sverige?
När där sitter partier vars partiledare menat att Sveriges befolkning borde bli 30 miljoner?

När då Löfven under en intervju i Sydsvenskan sade att Sverige skulle ta emot färre migranter än nu så exploderade ledarna i ett av dessa partier i regeringsunderlaget, och sade att det inte stämde, det var visst inte regeringens politik. Och efter någon dag så backade statsministern i frågan och sade att han uttalat detta som sosse och inte som regeringschef. Så visst hade Löfven rätt, Sverige måste minska migrationen.
Men varför då inte säga att SD och Åkesson haft rött hela tiden i denna fråga Sarkis?
Nä, visst du är ju sosse och då går det inte att berömma någon annan än medlemmarna i partiet.

Nar sen Sarkis fortsätter sin debattartikel så tycker han det är beklagligt och oroväckande att inte alla riksdagspartier likt S kan inse allvaret och att migrationen behöver stramas åt för att Sverige ska ha en fungerande integration.
Men Sarkis hur länge sen ör det S ändrade sin politik i detta område och hur länge sen är det inte som SD har förklarat detta för alla i riksdagen?
Men när de sade det var det rasistiskt och nazistiskt.
Är det inte fortfarande det i bland dina egna SSU-led Sarkis?

Därefter skriver Sarkis att S har fått kompromissa i sin politik angående flera regeringsförslag om migrationen. Däribland den orättvisa gymnasielagen som Sarkis uttrycker sig, eller den försörjningskravslösa anhöriginvandringen som följde med JÖK-avtalet och som enligt honom inte till en början varit socialdemokratisk politik men som de fått anamma som sin.
Men Sarkis, är det inte Socialdemokraternas egna fel att de gått med på dessa kompromisser?
Är det inte Socialdemokraternas egna maktbegär som skapat denna politik?

Han fortsätter sen med att skriva att de som kommer hit förtjänar ett värdigt mottagande och att välfärdssamhället ska vara redo att ta emot dem. Detta kan nog alla skriva på om att de som kommer hit ska kunna få.
Men Sarkis, är det då inte Socialdemokraternas egna maktbegär som orsakat att inte detta har fungerat?
Är det inte detta maktbegär och deras avsky mot SD som gjort att S ingått dessa avtal?
För hade deras maktbegär inte varit så stort och hade deras egen egoism inte sagt att de var det enda regeringsdugliga partiet så hade inte Sarkis behövt skriva detta.

Han skriver sen att vi gör inte flyktingarna en tjänst när vi först välkomnar den för att sen låta dem leva i segregerade områden och i parallella samhällen. Detta är nog också något alla kan hålla med om. Därefter så går han in på att de som menar och menat att Sverige ör stort och att alliansen slöt ett avtal med MP om migrationen som låg till grund för misslyckandet med migrationen 2015.
Men då får man påminna Sarkis om att Löfven och S har lika stor skuld däri då han sade att Europa inte skulle bygga några murar.
Men det har tydligen Sarkis glömt bort eller är det möjligt att han försökt förtränga det?

När han sen skryter med att det var först när S kom till makten som detta ordnade upp sig, men kom inte S till makten 2014?
Det var i alla fall då det hölls val. När sen Sarkis avslutar sin debattartikel så skriver han att Sveriges framtida migrationspolitik avgörs nu när migrationskommittén ska sammanträda, och att Sverige inte kan återgå till permanenta uppehållstillstånd förrän ett europeiskt gemensamt kvotflyktingsystem kommit på plats.
Men kommer EU komma överens om ett sådant eller är det bara en dröm i Sarkis huvud?

Men jag tycker även om denna Sarkis har en del vettiga förslag så är det mest ett socialdemokratiskt försvarstal för att de låter småpartier styra över migrationspolitiken bara för att Socialdemokraterna vill sitta på makten.
Man frågar sig nu hur många som ska lämna det partiet innan dessa sossar förstår att den politik de fört sedan maktövertagandet 2014 inte är vad deras väljarstöd vill ha?
Man frågar sig också hur länge deras maktfullkomlighet kommer att vara innan de inser att makten framför allt inte är en politik som går hem bland de socialdemokratiska väljarstödet?

För en sak ör säker, fortsätter S med att skylla ifrån sig i det ena efter det andra så förlorar de allt förtroende de har byggt upp under hela son tid som regeringsinnehavare. De kommer att försvinna precis som så många andra socialdemokratiska partiet i Europa redan gjort och de enda de kan skylla detta på är sig själva. Men detta är något de inte själva verkar förstå för i nästan alla sådana här debattartiklar så skyller de på andra för sitt eget tillkortakommande. För sin egna dåliga politik. Så när ska S inse att det är de själva som bestämmer vilken politik de ska föra och vilka de ska samarbeta med?
Troligen så kommer detta inte att inträffa förrän den dagen då partiet är ett marginalparti.

https://www.aftonbladet.se/a/Op0Jew

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Sarkis Khatchadourian, ordförande i SSU Södertälje: Löfven har rätt, vi ska ta emot färre flyktingar.

 1. Araqsya

  Vad är det för attack mot Sarkis Khatchadourian ? Fy skäms!
  Allt som han säger är helt rätt eftersom S är bäst.
  En liten råd till dem som försöker hitta fel i Sarkis tal : -” Kolla er i spegeln “.
  Tack på förhand!

Kommentarer är stängda.