2875: Ständigt politiska bekymmer

Av | oktober 26, 2019

SD-paret Jimmie Åkesson, partiledare, och Louise Erixon, kommunalråd i Sölvesborg.
Foto: OLLE SPORRONG

Ett av partierna i riksdagen har växt i opinionssiffrorna. Det skapar oro. Johan Hakelius skriver om fenomenet som bemöts med att det största problemet är inte eventuella problem utanför de politiska kannstöparna utan just att partiet finns (Expressen). Tänker man efter så har ändå kritikerna rätt. Om inte det partiet hade funnits att väljarna fått rösta på något av de andra partierna och därmed hade allt varit frid och fröjd. Det finns givetvis alltid missnöje men väljarna hade ändå fått vara nöjda eftersom de hade röstat på befintliga partier. Politiken är framför allt för politikerna och om de bara gör så lite som möjligt brukar det ordna sig. Jo, jag vet att man gjorde ett storskaligt experiment med det mångkulturella samhället. Visserligen drevs detta med Fake News men sådant går för sig (även om det sägs att det inte längre går för sig). Väljarna hade i varje fall röstat fram den storslagna idén.

Rätt intressant är Johan Lundbergs artikel om postkoloniala forskare som ömsom forskar och ömsom bedriver aktivism. Allt för den goda sakens skull. (Timbro)

Mitt skrivande på bloggen är för närvarande lite summariskt eftersom jag arbetar med ett större inlägg i en bok om terror och konst. Den handlar om hur konsten använder sig av ämnet terrorism och min del handlar om bildkonsten (den samtida och på elitnivå). Och opera, fast jag har bara funnit en sådan.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

En reaktion på “2875: Ständigt politiska bekymmer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *