Ludmilla Hell om skolan och klimatet

Av | oktober 28, 2019

(Detta inlägg censurerades bort av Facebook)

Skolans elever får dagligen skrämmande budskap via nyheter om den antropogena globala uppvärmningen. Hypotesens konsekvenser är att människa släpper ut koldioxid som orsakar jordens uppvärmning, vilket leder i sin tur till katastrofer. Media vinklar och förvränger sanningen för att konstruera en världsbild som gynnar maktelitens intressen. Skolan blir alltmer en selektionsprocess för att lyfta fram de individer som är bra på att lyda auktoriteter och arbeta för beröm och belöningar. Dessa människor blir förstås senare i arbetslivet lätta att kontrollera eftersom de gör som dess överordnade vill utan att ifrågasätta och motiveras av belöningar. 

Våra barn och ungdomar lever i den mest intensiva och stimulerande tiden. De befinner sig i ett hav av information och utredande vid den moderna digitala tekniken.

Vetenskap och teknik måste få utvecklas under fritt utbyte av kunskaper och åsikter enbart styrda av människans nyfikenhet och drift att förbättra tillvaron för allt liv på jorden. Kunskapssökandet för ännu inte färdigutbildade måste präglas av detta.

Hypotesen om den antropogena globala uppvärmningen är pseudovetenskap, det vill säga en myt. Enligt den vetenskapliga metoden skriver man en hypotes (gissning) och förutsäger konsekvenser. Man utför flera experiment för att testa konsekvenserna. Beroende på experimentets resultat ska forskare antingen förkasta hypotesen eller förfina den. I de exakta vetenskaperna, speciellt i teoretisk fysik, kan debatten aldrig bli “färdig”. Den fortsätter “ad infinitum” (obegränsat) även om hypotesen har bevisats. I den vetenskapliga teorin finns det en tydlig åtskillnad mellan den obevisade hypotesen och en tveksam modell åt ena sidan och de faktiska resultaten åt andra sidan.

Resultaten av alla experiment brukar publiceras i naturvetenskapliga tidskrifter. Enligt dessa tidskrifter finns det flera sätt att mäta jordens temperatur. Först av allt, det är meteorologisk service som gör dessa mätningar. Material publiceras och dess grafer visar temperaturförändring. Dessutom finns det satelliter som mäter yttertemperatur på land, hav och luft. Resultaten av alla mätningar visar en svag kylning de senaste 30 åren. Forskare har också gjort ett annat experiment. De gjorde flera tusen meter djupa borrningar av isen i Antarktis och Grönland. Kärnprover visade att det är temperatur som styrde mängder av koldioxidhalt i luften. Det finns 90% av koldioxid som är löst i haven och processen av koldioxidfrigivning ur haven är oändlig.

Alla lärare bör väcka upp sina elever till det som finns inne i dem. De mest framgångsrika lärarna lyssnar mer på eleverna och ser lärandet genom elevernas ögon. Dessa lärare observerar elevernas sätt att definiera, beskriva och tolka olika fenomen. Ett bra sätt är att lyssna till elevernas frågor och sedan lyssna på hur andra elever besvarar dessa frågor.

Vid pennan

Ludmila Hell,

Fysiklärare


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

9 reaktion på “Ludmilla Hell om skolan och klimatet

 1. Curt Widlund Tyresö Sweden

  En historisk fråga som ger svaret det som kommer den närmaste tiden.
  Carl X och Svenska hären som deltog i 30 åriga kriget, vilken väg tog dom för att komma hem till Sverige.
  Solen kommer att upprepa sig igen innom närmaste tiden.
  Svaret är:

  Svara
 2. Curt Widlund Tyresö Sweden

  En historisk fråga som ger svaret på det som kommer den närmaste tiden.
  Carl X och Svenska hären som deltog i 30 åriga kriget, vilken väg tog dom för att komma hem till Sverige.
  Solen kommer att upprepa sig igen innom närmaste tiden.
  Svaret är:
  Ni kan söka på Youtube på Milamkovitch som visar solens och jordens rörelser.
  Ni kan diskutera när det är varmast på jorden och kallast. Finns fler beskrivningar på Youtube.
  Henrik Svensmark finns på Facebook för ytterligare informationer.
  John Cascy på youtube ger en lektion om solen förehavande. Youtube.
  En MYCKET meriterad forskare Valentina Zahrakova berättar om solens uppbyggnad och vad som driver den.
  Inte lysna på allt som sägs tag initiativ och fin svaret själva: Klimat betyder medeltemperaturen på varierande stora områden på jorden. Hela svaret finner ni på SMHI.
  Ett föredrag på engelska med John L Cascy lyssna på det senaste föredraget. på Youtube. Ändra talhastigheten och om ni vill se texr en när han talar. Ett litet kugghjul nertill höger klicka där och sätt lägre hastighet och undertext om ni vill.
  Vi behöver många forskare i Sverige så träna på övningarna ovan.

  Svara
 3. Kjell nordebrink

  Ska inte en lärare i fysik lära ut allmänt accepterad kunskap ? Hur kan då Ludmila Hell ens få kalla sej för lärare när hennes egentillverkade åsikter går helt emot den etablerade vetenskapen ?

  Svara
  1. Ludmila Hell

   Hej Kjell!
   James Peeble får Nobelpriset i fysik 2019 för sina ”teoretiska upptäckter inom fysikalisk kosmologi”. Hans uträckningar bygger på Einsteins relativitetsteori.

   Einsteins teori har inte varit den allmänt accepterade kunskapen eftersom på den tiden visade observationer annat än vad teorin berättade. Observationerna visade att universumet var statiskt och evigt.

   År 1915 dominerade den etablerade vetenskapen om ett universum som alltid existerade och skulle existera för evigt.

   Einsteins teori ville inte acceptera detta.

   Som fysiker-teoretiker och forskare brukar jag berätta för mina studenter om att i de exakta vetenskaperna, speciellt i teoretisk fysik, kan debatten aldrig bli “färdig”. Den fortsätter “ad infinitum” (obegränsat) även om hypotesen har bevisats. I den vetenskapliga teorin finns det en tydlig åtskillnad mellan den obevisade hypotesen och en tveksam modell åt ena sidan och de faktiska resultaten åt andra sidan.

   Vi lever i en ovetenskaplig tid där nästan allt som serveras genom kommunikation såsom media, böcker med mera är ovetenskapligt. Detta resulterar till en väsentlig mängd av intellektuellt tyranni i vetenskapens namn, sade kvantfysikern och Nobelpristagaren Richard Feynman.

   Ämnen som ”klimatförändring” och ”global uppvärmning” eller vad det kommer att kallas inom en snar framtid, tillhör endast politiken och har inget med vetenskapen att göra.

   Det som är uppenbart är att klimatet ständigt har förändrats under mycket lång tid.

   Friska personer brukar ha en hälsosam mängd av skepsis gentemot en så högt utbredd modell av ”klimatförändring”. Det är bara en modell bland många andra modeller och ingen verklighet. Dessutom är den ännu inte universellt erkänd.

   Forskare har fortfarande inte kunnat utveckla en matematisk modell, som med en tillräcklig grad av tillförlitlighet kunde beskriva åtminstone rörelsen av luftmassor i planetens atmosfär.

   Mvh,
   Ludmila Hell,
   Fysiker-teoretiker och forskare,
   https://www.ludmilahell.com/

   Svara
  2. Gunnar löfvenberg

   Jag vill ogärna vara elak i ett så seriöst samtal som det som ludmila hell för.
   Självklart dyker det upp oseriösa kommentare som de från nordebrink. Kommentarer som tyder på att vetenskap bara finns för att bevisa det som okunniga
   har bestämt skall vara sanningen.
   Motiv okända.

   Svara
 4. Isak

  Ett tecken på att man läser en text från ett troll är när man hittar formuleringar som:
  “Hypotesen om den antropogena globala uppvärmningen är pseudovetenskap, det vill säga en myt”

  1. Pseudovetenskap är inte samma sak som myt
  2. Hypoteser är varken vetenskap eller pseudovetenskap, de är hypoteser
  3. Det finns gott om empiriska undersökningar som bekräftar hypotesen om människoorsakad global uppvärmning och minskad biodiversitet
  4. Även om den inte är människoorsakad/antropogen så finns det skäl att stävja den

  Svara
  1. Ludmila Hell

   Hej Isak!
   Den antropogena teorin om den mänskliga påverkan på jordens klimat eller AGW-hypotesen är historiens största bedrägeri.

   AGW-hypotesen skuldbelägger människor för de naturliga företeelserna som de inte kan påverka.

   AGW-hypotesen är pseudovetenskap, myt, hoax, bluff, påhitt, ingen verklighet, illusion.

   AGW är oetisk, oärlig, hänsynslös, oförskämd, falsk, ohederlig, lögnaktig.

   AGW:s främsta hemlighet är att den genom förfalskning på högsta nivå i stater och internationella organisationer tar kontroll över världsindustrin.

   AGW är en politisk kampanj som handlar om makt, pengar och inflytande.

   Anhängare av AGW-teorin förfalskar ständigt temperaturdata för att öppna en diskussion vars svar leder till kontroll av världsekonomins utveckling som i sin tur berör välfärden för miljarder människor på planeten.

   Dessa anhängare förfalskar ständigt de vetenskapliga data genom att sätta plus istället för minus, sätta kosinus istället för sinus med mera.

   Jag är inte bara chockad över vitaliteten i denna myt utan också djupt förolämpad som fysiker-teoretiker. Några lömska och fega forskare, för att skydda miljön och olika politiska mål, manipulerar oblygt långtidsväderobservationer för att för påverkbara människor skapa en illusion av global uppvärmning.

   Med vänliga hälsningar,
   Ludmila Hell.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *