Varför är Stefan Löfven fortfarande statsminster? 

Statsminister Stefan Löfven talar med Ungerns premiärminister Viktor Orbán – en av de största kritikerna till tvingande EU-kvoter vad gäller flyktingar.
Foto: OLIVIER HOSLET / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Svenskarna är blinda för den demografiska utvecklingen i många EU-länder. Halva Europa plågas av utflyttning, skriver Susanna Birgersson i Expressens ledarkrönika. 

Och så är det ju, att svensk politik är blinda inför det faktum att den demografiska förändring, inte bara Sverige utan hela Europa genomgår har gått oss ur händerna. 

Stefan Löfven är enskilt den partiledare och statsminister som aldrig förstått varför andra länder säger nej till flyktingar. Han ser det som ett utslag av omänsklighet och rasism, istället för att se det som ett ansvarstagande för det egna landet. Löfven vill därför tvinga på dessa en solidaritet. “Populiststyrda” länder så som Ungern, Polen och andra som inte vill göra sin del ska tvingas ner på knä genom att frysa deras bidrag. Det summerar i grunden Löfven tvingande solidaritet. 

Stefan Löfven har aldrig kunnat visat någon sympati för dessa länders ställningstaganden. Flera av ländernas historiska kontexter förklarar varför man faktiskt säger nej, liksom att ländernas egen befolkning minskar. 

Stefan Löfven ställde sig på ett torg 2014 och ropade att hans Europa bygger inga murar. Ett utrop som inte var förankrat någon annanstans än bland de rödgröna i Sverige. Sedan dess har Löfven hotat, hatat och ljugit om varför vissa länder säger nej. Han öppnande upp för en migrationsvåg han nu vill att andra ska ansvar för, likt det som händer med Sveriges kommuner. 

“I Sverige är verkligheten den motsatta. Vi har ingen större utvandring att tala om. Majoriteten av dem som flyttar har bara bott i Sverige en period, de kommer inte härifrån. Men på tio år har vår befolkning växt med en miljon och om 20 år antas vi vara runt 12 miljoner människor. Ingen vet hur välfärden ska kunna expandera så snabbt. Redan i dag råder akut personalbrist inom många verksamheter. Och var ska alla bo? Hur ska segregationen bromsas?”

https://www.dt.se/artikel/ledare-stefan-lofven-angrar-nog-i-dag-att-han-avvisade-invandrings-inviten-fran-ulf-kristersson?fbclid=IwAR11EAwmXKHYi0uvcAb1zf88gDzPApNHLBNsglJAvJi0xi_UAiLHuqvZpGw

Det här frågor som aldrig Stefan Löfven kommer kunna svara på. Idag framträder han som en slagen statsminster vars enda kvarstående politiska redskap är att hota dem som inte gör som han vill. Det finns ingen statsman med rötter i demokrati och jämställdhet som gör så, förutom Löfven. Han tillkortakommande som statsminster riskerar att rasera såväl Sverige som Europa. 

Dessutom, Stefan Löfven hade chansen att före valet komma överens med Moderaterna, även Sverigedemokraterna om en “blocköverskridande och långsiktig migrationspolitik”. Löfven sa nej, vilket innebar att migrationspolitiken kommer fortsätta paralysera Europa och svensk politik och. Det är inte bara förödande utan rent vansinne. 

Återigen ställer jag frågan: Varför är Stefan Löfven fortfarande statsminister? Vi är många som vill ha ett svar på den frågan. 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

26 tankar på “Varför är Stefan Löfven fortfarande statsminster? 

 1. Berra Fors

  Att Stefan Löven fortfarande är statsminister är för mig och många andra en stor gåta. Har nog aldrig sett en så maktkåt figur i hela mitt liv. Det enda han är bra på är att ljuga och åter ljuga och försöka manipulera ett helt land.
  Typiska symptomen för mytomaner och psykopater.

  Svar
  1. Mats G

   Ja det borde rimligtvis finnas så mycket vettiga människor i Sveriges demokrati att någon börjar skönja konturerna av den kommunistiska ledarstil som går igen i herr Lövens dårskap till politik.
   Fattar inte att det skall vara så svårt att genomskåda vad de har på agendan och vad som håller på att hända med Sverige pga den politik som bedrivs idag…
   Varför reagerar man inte med samarbete och solidaritet mot alla, vad gör man den dag SD får överlägsen majoritet?
   Då är det högst sannolikt Löven själv som är flykting!
   Dags att vakna ur socialsömnen Sverige!

   Svar
  2. Mats

   Håller med!
   Svenskarna sovrr!!!!
   Några exempel:köerna till tandläkare växer pga den höga invandringen. Svenska barn med skattebetalande föräldrar får vänta 4 år på tandställning!! Enligt tandläkare pga stort vårdbehov av invandrare. De kostar oss 5000kr/år i snitt!!!!
   En undersköterska får efter ett helt yrkesliv 14500kr i pension. Om du kommer till Sverige och inte har betalat någon skatt så får du med bostadsbidrag 13200kr!!
   Det lönar sig INTE att arbeta!!!!?

   Svar
  3. Gunilla Karlsson

   Mej veterligen är Stefan Löfven INTE stadsminister utan han är partiledare/Frågor på det?

   Svar
 2. Ulf

  Det är en ännu större gåta hur Centerpartiet och Annie Lööf kunde göra honom till statsminister. Den här regeringen och sk statsministern skämmer ut Sverige i hela övriga världen och förstör vårt land med hjälp av miljödårar och kommunister.Man raserar landet hellre än använder sunt förnuft och erkänner det stora invandrar och multikulturella fiaskot.I stället fyller man på med miljoner fler bidragstagare som aldrig kommer att ha kompetens för ens de enklaste jobb.Då öppnar Löfven bidragskranen ännu mer bara eftersom flertalet kommit just för att slippa försörja sig själva.Jag skall med mina skattepengar från min låga pension se till att de får allt gratis.Är det konstigt att man blir vansinnigt förbannad…….Var finns den samlade opinionen och motkraften ?? När får Svenskarna tandvård för en femtiolapp? Jag betalade tolvhundra för enbart en undersökning……………fy f ………

  Svar
  1. tomas aronsson

   hon är med i triaterala kommisionen sen har hon och löven varit med i bilderberg möten precis som wallenbergarna och reinfeld och carl bildt jo vilka är dom största hycklarna som sitter i knät på globalist maffian och bankster maffian jo våra dårar till politiker alla är korrupta även rättsväsendet polis säpo alla inom maktsfären är köpta av dom styrande eliten som styr allt i världen bla rockefeller och soros rothschild vaticanen dupont sacks morgan stanley plus många fler mega rika familijer som har all makt i världen vi är slavarna åt dom som bara få betala olagliga skatter som dom har hittat på på miljö bränsle mat allt är uträknat av dessa onda familijer

   Svar
 3. Eva Österberg

  För att han är den ende som är villig att leda en regering som inte delar Sverige.
  Ja, och då var han den ende som fick riksdagens godkännande, förstås – ja, så som det är i en representativ demokrati.

  Svar
 4. Un

  Så delat som Sverige blivit ,framförallt under hans regeringstid,kan inte en knapp medelmåtta som Löfven inse.Den sk regering han sägs leda kör ner Sverige i botten i allt snabbare takt.Det enda positiva är att fler o fler äntligen ser verkligheten och bortser från vänster och miljötokarnas sk politik.

  Svar
 5. Carl den 12

  Ja, än finns det tid för fler att vakna till val år 2019.
  Men, tills dess så hinner ju tyvärr denna sittande regering ställa till med ännu mer fortsatta dåliga beslut och tyvärr göra mer skada än dom hittills åsamkat.
  Men skulle det bli omval, så ser prognosen något ljusare ut och att Stefan tar sitt förnuft till fånga och avgår.
  Bästa vore om han kunde inse att han inget har att tillföra Sverige och att vi är alltför många som vill se han lämna över till någon som tänker på oss som är utav generation som har föräldrar och förfäder som byggde upp det här landet, som han kastar bort.

  Calle som vill tacka alla er goa medborgare till invandrare som också har jobbat, bidragit och skött er❤

  Svar
 6. Carl den 12

  Oj, då önsketänkande från min sida och tryckfelsnisse.
  Men, ska vi verkligen behöva vänta till år 2022 ???
  Känns som om tiden dit kommer att sega sig fram och hur mycket mer orkar svenska folket gå igenom.

  Calle som annars tycker att det är mysigt att se på en riktigt bra skräckfilm.
  Men, ingen skräckis i världen, kan överträffa verkligheten vi ser och lever i.
  Att gå genom Göteborg är inte vidare charmigt och mysigt längre💔

  Svar
 7. Mike

  Vad har de flesta politiker på hög nivå i Europa, gemensamt? De är alla godkända, av bilderbergarna. De måste förverkliga den så kallade, “Kalergi planen”. Annars, är de körda. Är man makt hungrig som Löven med noll känsla av patriotism, då är man en perfekt kandidat.

  Svar
 8. Reino

  Glöm aldrig namnet Fredrik Reinfeldt!
  Han har oxå ett finger med i……

  Svar
 9. Nippe

  Svårt att låta bli att undra vad den genomsnittliga nivån för studieskulder ligger på för skocken som skäller här.

  Svar
 10. Ulf

  Studieskulder i all ära men sunt förnuft och genomsnittlig intelligens samt känsla för sitt land kommer man långt med.

  Svar
 11. Carl den 12

  Mike👍
  Ja, ut ur EU NU !!!
  Och ut med adeln ur regeringen NU !!!
  Och granska SVT och övriga mediafolk vad dom pysslar med, är släkt, gift sig med och umgås med ???
  Vi svenskar medborgare kräver att vi sanerar makteliten och att det ska vara blandat med folk från olika släkten och samhällsskikt.
  Eller är vi mot mångfald🙄???

  Calle som kan höra dig skratta åt mig greve Wachtmeister från din himmel🙏
  Bara för att du och jag är släkt så innebär det inte att jag lever livet de lux.
  Denna sönder inavlade och adlade Calle jobbar Natt & Dag i en gruva och har lån på över 1 miljon, så jag kan hålla mig för skratt………………………………………………………
  RIP Du saknade gentleman med din varma humor och jag kommer aldrig glömma när jag sa till dig “lan det var riktigt roligt att se dig” och du svarade mig “lnte för att tala om vad roligt det var att se dig”
  Det kvittar hur tråkigt jag än har det, men tänker jag på det så kan jag inte hålla mig för skratt.
  “Till och med sälarna skulle rösta på oss” som du sa på tv var så typiskt klockrent likt dig att säga, som var den sista mannen att göra politiken rolig👑❤👍

  Svar
 12. Mikael Folkesson

  Säger så här. Lätt att komma med kommentarer och ett näthat när man sitter bakom datorn i ett ensamt rum i sin Villa/ lägenhet. Sätt er runt ett bord och diskutera politik på ett vuxet sätt i stället.
  Löven är statsminister pga regeringsunderlaget i sveriges riksdag. Vilket var exat lika med det som var under perioden med borgarna och Reinfeldts tid. Även då var det två väldigt små partier som fick en oerhörd makt trotts att dem knappt kom in i riksdagen. Första fyrs åren exakt lika som nu att patri som är störst i riksdagen ( sossarna) och det tredje största ( SD ) stod på sidan av och kunde inget göra. Lika är det idag då SD och moderater som är näst största och tredja största står vid sidan av och kan inget göra. Bara en skillnad, att om SD inte får va med då kallas de mobbning medan alla andra partier förstår att det är regeringsunderlag i rixdagen som räknas. Finns ju ett parti ( Liberalerna) som kanske är på väg ur riksdagen men som har oerhört stor makt idag trots sin storlek. Det är så demokratin fungerar. Bara SD som inte förstår det för dem är ju mobbade. Varför säger inte kristersson att dom är mobbade då för? Det är för han förstår hur det fungerar med demokrati. Dem kan ju fälla regeringen om dem vill, som dem gjorde med budgeten. Om dem sen inte gör det när chansen finns är ju för att dem redan har förhandlat i riksdagen och förslagen går igenom. Vore bra om många i SD börjar läsa på om hur en demokrati funkar istället för att påstå att dem är mobbade. Dem sitter med i utskotten , dem vet vilka förslag som kommer till riksdagen det är bara det att inga andra håller med om deras bild av hur samhället fungerar idag.
  Som sagt det är ingen mobbning utan det är så det har fungerat sen demokratin infördes. Det är ju bättre som det är idag när blocken är borts. Riksdagen har fått mer makt idag än den hade när blockpolitiken var och det är bra. Jag ska ta två exempel påhur detta är bättre. På 90 talet tror jag. Pengar som Persson tog ur vårat pensionssystem. Detta var Bildts förslag som gick igenom trots Sossarna var det största partiet. Så person gjorde bara vad rixdagen beslutat om.
  Nummer två. När man ändrade om våra pensioner från atp och istället knöt det mot börsen och intjänade pengar. Också borgarna som fick igenom sitt försöag trotts sossarnas storlek. Kom ihåg vad Persson sa. Citerar” om tjugo år när Sveriges befomkning ser vad vi besluta om idag kommer ilskan och den kommer va befogad ” slut citat. Så SD kan få igenom sin politik om dem vill. Men sluta med snacket om att det är synd om de och att dem är mobbade. Börja arbets istället för att få igenom sin politik i riksdagen. Men då gäller det att arbeta och det är nog inte SD:are vana att göra. Har ju hellre en svettsare som statsminister än en person som aldrig gjort ett handtag i annat arbete.

  Tack för ordet

  Svar
 13. Carl den 12

  Nippe, jag har 2 utbildningar och skrivit både rapporter och uppsats och har CSN lån på över 160 000 SKR och VG+ i genomsnitt i betyg👍
  Lärarna sa att jag hade haft mer utav MVG om jag varit lite mer närvarande på lektionerna det räcker inte bara med att lämna in uppgifter för att få MVG.
  Men Calle var både ung, dum och förjäkla kär❤för att vara 100% i skolan.
  Och utbildning och betyg har som sagt inte alltid med hur smart man är, utan är mer kopplat till inlärning och minne.
  Överlevnad är intelligens🏋
  Oss emellan Nippe, jag kan knappt koka ägg i en kastrull, utan att det går åt helvete.
  I år satte jag en vattenkokare i plast på käre mor och fars spis med full värme och höll på att tända eld på deras Tibro kök i ek, bränt 3 hål i en flagga på en balkong vid rökning och än är inte året slut ännu, gud hjälpe………….
  Jag är så fipplig och klumpig att jag inte vågar gå in i vissa affärer med ömtåliga varor pga vad den notan kan gå på.
  Men frågan är väl mer relevant vad fd Reinfeldt och nuvarande stadsminister Löfven har för utbildningar och betyg ???

  Calle som faktiskt vunnit TP en gång🙄och du får gärna ge oss tips och råd hur vi ska bättra oss och bli mer intellektuella, om det nu går förstås.
  Berika oss gärna med din kunskap❤

  Svar
 14. Elisabeth Rudebeck

  När ett lands regering inte längre kan skydda sina medborgare, bör den avgå snarast.

  Svar
 15. Carl den 12

  Hellu där…
  Man bör läsa på lite om Sveriges 2 största partier genom tiderna historiskt och då ser man direkt kopplingar till den politik SD för i dag.
  SD är drygt 30 år gammalt parti och kan inte lastas ännu för all den missar vi ser i dag, den skuldbördan lägger man på S och M.
  Oavsett om man röstar på SD eller inte, så är dom valda utav folket in i Sveriges riksdag och det är hatet mot dom som gör att folk blir heligt förbannade pga att det inte längre går att sätta sig vid bordet med folk som gastar rasist och SD:are som gör att folk just blir så provocerade att dessa som stoppar folk i lådor, inte gör särskilt bra PR för sitt eget parti.
  Utan skrämmer folk rätt in i armarna på SD pga att partier som fanns långt innan dom, har misslyckat med sitt uppdrag på alla håll och kanter.
  Jag har själv varit politiskt aktiv i Göteborg och pga av att just det partiet jag ingick i inte kunde sitta vid samma bord och diskutera, så gick jag ut ur det partiet och det var inte SD.
  Utan det var ett utav dom rödgröna.
  Jag hade hjärtefrågor jag tog upp med toppen som hade andra intressen och den rasism och mobbning jag såg, rent ut sagt vidrig och dom som var värst var inte födda svenskar.
  Så den rasism vi pratar om har fler än ett ansikte !!!
  Appropå mobbning av SD, så kan jag rekommendera ett klipp på Youtube tv4 med Jenny och Steffo där Ian Wachtmeister blir intervjuad och berättar just om mobbningen av SD.

  Calle som själv inte röstar SD, utan blankt👍

  Svar
  1. Musse Pigg

   Röstar nu på Nordiska Mostånds Rörelsen,och seglar under TYRRUNE FLAGG.

   Svar
 16. Carl den 12

  PS vill bara tillägga att “Sverige för svenskarna” inte är ett nytt påfund och hittepå ifrån SD, det kommer ifrån ett utav dom 2 största partierna, för än är det inte val år 2022.
  Sedan så har vi ju uttrycket “En svensk tiger som skäms” som går rätt långt tillbaka i tiden, då svenskarna sket rejält i det blå skåpet.
  Denna tiger matas dagligdags utav Sveriges regering och växer sig bara större, större, större och skäms bara ännu mer över sin historia och hur det ser ut i dag.

  Calle som undrar om vi gott folk i Sverige ska hjälpas åt att få denna tiger att må bra eller ska vi fortsätta att plåga den oavsett om vi röstar på rätt eller fel parti (eller tom blankt med förslag till regeringen).
  Oavsett om vi är svenskar sedan flera generationer tillbaka eller första, andra, tredje generationen invandrare eller nyanlända.
  Kom igen nu gott folk, hur svårt ska det va och vad väntar ni på ???
  Det är jala jala nu…………………………………………………………..

  Svar
 17. Allan Andersson

  Sverige är ingen demokrati längre utan en demokratur=halvdiktatur, ungefär som Ryssland, men på ett annat sätt.

  Svar
 18. Ulf

  Ja,det är ju synd att det finns så många duktiga experter på politik utanför riksdagen ! Önskemålet vore att det fanns några fler i riksdagen också,men där är det ju för närvarande fullt med hjärnkraft.Men det är sannolikt en riktig iaktagelse att de sitter vid ett bord och pratar…………………
  För övrigt kan det vara säkrast och tryggast med anonymitet här,annars kanske lägenheten blir beskjuten ,eller huset,av fanatiska meningsmotståndare som har en annan politisk inriktning!
  Det är ändå en lättnad att vi i Sverige fortfarande får ha en egen politisk övertygelse.Alla kan ju inte vara S,V,Mp,L eller C ( som tur är ) I Nordkorea behöver man iof sig inte ha någon avvikande åsikt eller synpunkt på politiken i landet.För vissa av regeringspartierna i Sverige är nog det en önskedröm.🇸🇪👌🏼

  Svar
 19. Carl den 12

  När jag såg senast dessa partiledare kackla på tv, så var det svårt att veta om det var på skämt eller allvar………..
  Ska man utgå från att det var på allvar, så är det ju inte alls konstigt att dom inte kan förvalta ansvaret för Swea.
  Och var allt en fars, så kan jag inte skratta ändå.
  När det gäller hotbilden mot oss som uttrycker våran åsikt och rätten till det det fria ordet.
  I dag så går ingen säker ute på gator och torg och tyvärr inte hemma heller längre.
  Dom flesta som skriver här är medvetna om riskerna och har nog förberett sig och de sina.
  Jag bor ju i Göteborg och har löst mitt beskydd och känner mig faktiskt tillfreds med det.

  Calle som vill hoppas och tro att fler öppnar upp sina ögon och att vi tillsammans kan få ordning på moder Swea och inte stöka och böka som gagnsters på Rosenbad och slösa pengar på godis, när vi behöver mat istället.

  Svar
 20. Dennis Hintze

  Den mannen är förödande för fosterlandet och vår ekonomi. Han och hans medlöpare och den otillbörliga sammansättningen som agerar regering i Sverige river nu ner vad våra förfäder byggt i generationer. Man fullkomligt skänker bort landet till illasinnade krafter som i själva verket hatar oss

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *