MALMÖ/LUND. Blandade bränder senaste dygnet

Anlagd brand i förskola på Holma

Brandkåren larmades vid 20.50-tiden till en brand i en större nerlagd förskolebyggnad bakom Holma torg. När första brandstyrkan från Hylliestationen kom fram brann det kraftigt i mitten av enplans byggnaden som ligger i flera skepp. Rökdykare med både slangledningar och skärsläckare angrep branden från flera sidor av byggnaden. En rökdykargrupp tog sig först in i den brinnande byggnaden men var tvungna att retirera ut när taket började rasa ner. Vid 22-tiden hade branden minskat i intensitet med stora styrkor från Räddningstjänsten i Malmö samt närliggande kommuner var på platsen. Polisen spärrade av ett stort område runt den brinnande träbyggnaden då hundratals nyfikna samlades i närområdet. Enligt de första uppgifterna verkan branden vara anlagd. En nyare förskola intill brann ner till grunden 2018.

 

Fyra anlagda bilbränder på Norrängavägen i Lund

Brandkåren i Lund larmades vid 22.58 till fyra brinnande bilar på En parkering vid Norrängavägen Linnero i Lund. När brandstyrkan kom fram stod fyra bilar på rad och brann på en boendeparkering. Rökdykare med slangledningar kunde släcka ner bilbränderna. Polisen spärrade av runt de brunna bilarna då bränderna ansågs vara anlagda.

 

Anlagd bilbrand vid Akuten i Lund

Brandkåren i Lund larmades vid 23.28 till en ny bilbrand utanför akuten på Klinikgatan i Lund. När brandstyrkan kom fram stod en parkerad bil och brann utanför akuten och branden hotade sprida sig till ytterligare en närstående bil. Rökdykare med slangledning kunde släcka ner den första bilen innan den spred sig vidare till den andra bilen som dock fick skador av värmen. Även denna bilbrand ansågs vara anlagd.

Pppress…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *