2877: Svår svenska och menskonstens framfart

Av | oktober 30, 2019

Anna Book sjöng ABC i melodifestivalen 1986. En mycket lärd sång, med dagens mått mätt.
Foto: CLAS-GÖRAN CARLSSON

Det går inte att komma ifrån att den svenska skolan har vissa brister. Eller snarare dess elever. Att vara kapabel att skriva svenska när man skall skriva svenska är mer eller mindre nödvändigt. Charlotte Marteus har uppmärksammat saken (Expressen). Ett alldeles formidabelt utdrag ur en elevtext ger artikeln ett betydande konstnärligt värde. Redan för ett par dagar sedan cirkulerade den in extenso på FB. Det är väl det som heter att vilja men inte kunna.

Menskonstutställning stoppad i Sölvesborg. Jo, Sölvesborg + menskonst är en superhet uppmärksamhetsnyhet. Men är det censur? Alldeles självklart är att om den här utställningen skulle ha kommit till stånd i samband med utdelningen av ett kulturpris skulle kulturpristagaren försvunnit medan andra rubriker skulle ha tagit över. En svårhanterlig mediesituation. (SvT)


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *