Jens Liljestrand försöker göra sig ironisk över SD och dess politik på ett typiskt PK-maner. Men det låter falskt, rädslan över att de kan ta makten är så stor hos honom.

| 30 oktober, 2019

Jens Liljestrand försöker göra sig lustig i en krönika och varna att att det kommer att bli ett ”helvete” för alla om Sverigedemokraterna kommer att få regeringsmakten. Han skriver att bilden av ”straffet” som PK-journalisterna kommer att få när SD tar över regeringsmakten är exempelvis Samhällsnytts Mats Dagerlinds snuttefilt, tröstnapp och våta dröm. Sen kommer sådana som jag att bli arbetslösa, ensamma och utstötta. Sen kommer vi i PK-eliten att plågas och förnedras. Där PK-journalister som han inte sitter i redaktionsbåsen utan i en fängelsecell för uppvigling och hets mot folkgrupp.

Så nu skriver Liljestrand att eftersom vi nu sakta men obönhörligt närmar oss den punkten är det kanske på sin plats att reflektera över vad som kommer att hända med mig efter att SD blir största parti i en borgerlig regering 2022.
Ja, det skulle kanske vara tid att reflektera över de lögner du och dina PK-kollegor spridit om om SD och deras politik. Det kanske är på tiden att du och dina PK-kollegor reflekterar över de lögner du spridit om migrationen och de vinster den skulle ge Sverige. Och det skulle vara på tiden att ni reflekterade över eran egna politiska agenda som ni spridit som nyheter till allmänheten.

Han fortsätter sin krönika på samma vis som han börjat den, med att tracka ner på den politik som SD vill föra. Med att det nog inte blir han som kommer att drabbas av SD:s politik då han tillhör den privilegierade delen av befolkningen som är vit, kristen, gift, heterosexuell och tillika man med hög inkomst och ned fast anställning. Och boende i en rik Stockholmsförort. Om ingen redan förstått Jens Liljestrands politiska ståndpunkt innan så förstår ni säkert efter det han skriver härnäst då han skriver att vi ska fundera på vilken enda högernationalistisk samhällsförändring, någon gång, som min kategori människa drabbats negativt?

För han menar att han med stor sannolikhet kommer att få lägre inkomstskatt, lägre bensinskatt, mer rot och rutavdrag.
Men hur är det då nu med den Socialdemokratiska regeringen, är det inte så att de sänker skatten för de som tjänar mest?
Och är det inte bra om hela landet kan leva?
För med Miljöpartiets politik om att höja bensinskatten så att priset blir det dubbla bara för miljöns skull kommer att göra att stora delar av Sverige inte kommer att överleva. Men det bryr du dig nog inte om för i dina ögon är det de ”blåbruna” som är de farliga, det är de dom kommer att förstöra landet.

Där är dock två saker som du tycker skulle bli bra med den politik som SD vill föra och det är att polisnärvaron skulle öka och att de kanske skulle få bukt ned drogförsäljningen på skolorna i din närhet, vilket du tycker skulle var strålande. Och han verkar inte vara emot att där blir färre migranter som tär på välfärdstjänster han och hans familj behöver.
Så han skriver då vad som är haken?
Jo, enligt Liljestrand finns där tre stora hot med en SD-ledd regering.
Det första är att man slaktar eller stöper om publik service efter antingen dansk eller polsk modell.

Jo, visst har SD talat om att public service behöver ändras så att de blir det de säger de är, alltså opartiska och sakliga. För det är de inte i politiska frågor. Då lyser reportrarnas politiska engagemang igenom allt för tydligt, för det har till och med varit så att de ingripit vid debatter och talar om att den uppfattning som framförts och då speciellt av SD-politiker inte stämt överens med deras värdegrund. Så nog behöver public service policy ändras vilket nu också moderaterna insett.
Det andra hotet enligt Liljestrand är att det blir en allmän Sölvesborgifiering av all offentlig kulturell och intellektuell verksamhet.

Han skriver där snålhet och imbecill nationalism skulle drabba biblioteken, högskolor, statliga museer, teaterscener och så vidare. Men det kan jag tala om för denna Liljestrand att det problemet förekommer redan nu i bland annat bibliotek som inte vill eller får köpa in sådant dom de klassas som högernationalistisk litteratur, då de säger att inte den stämmer överens med deras värdegrund. Detta drabbar även fiction och skönlitterära böcker som biblioteken inte vill att folk ska låna för att det inte är enligt bibliotekarierna ”god litteratur”.
Så jag frågar vad som är skillnaden?

Sen det tredje skälet som Jens Liljestrand ger är rent ut sagt avskyvärd, där han menar att den allmänna bitterheten och avskyn han själv skulle känna. Han fortsätter med att bara ha Björn Söder som tredje vise talman var som att bli analt penetrerad med en dalahäst. Och att behöva se Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson, Richard Jomshof företräda Sverige på statsbesök, Nobelfester, EU-toppmöten, dag ut dag in skulle göra livet i det närmaste olidligt.
Men vad synd om honom, att han skulle behöva uppleva det som alla vi andra upplever med att se Stefan Löfven, Magdalena Andersson, Anders Ygeman, Morgan Johansson, Isabella Lövin eller Per Bolund, och att se de missköta Sverige.

Men det är inte sig själv som han tycker mest synd om, utan det är dem som skulle drabbas av en ”högernationalistisk” regering, det vill säga judarna, muslimerna, hbtq-personerna, de ensamkommande flyktingbarnen, de som drunknar på Medelhavet, de som för en plågsam död i något kylutrymme. Alla som överlevt massmord, folkmord och förföljelse bara för att se fascismen och intoleransen gödslas i ett av världens fredligaste, rikaste och mest välfungerande länder.

Men hur ser det ut för judarna i dagens socialdemokratiska Sverige?
Och hur vågar du skylla Sverigedemokraterna för att vara fascister?
Med det så skyller du kanske en fjärdedel av Sveriges befolkning för att vara fascister. Jag kan bara tala om för dig att det är förtal av en stor del av landets befolkning. Så det du skrev i början av din krönika att du var rädd för att hamna i fängelse, det skulle nog kunna vara rätt plats för dig. Då kunde du kanske också lära känna de där ensamkommande flyktingbarnen som ljugit om sin ålder och som borde höra hemma där.

Är det sen SD:s fel att svenska myndigheter saluför Sverige som ett land av honung och manna och att sen migranterna betalar flyktingsmugglare för att ta dem hit och att de sen drunknar på Medelhavet eller fryser ihjäl i en kylcontainer på väg till Storbritannien?
För gör du det då kan du lika snart skylla på den sittande regeringen, och då gör du dig bara dummare än vad du verkar vara.
Att du sen har mage att säga att de fattiga, arbetslösa, bostadslösa, sjuka, handikappade och ensamstående mammor skulle råka värre ut med en borgerlig SD-ledd regering.

Jag bara undrar om du nyss kröp fram från din sten där du inte förrän nu sett vad den Socialdemokratiska regeringen tillsammans med sitt stöd gjort. Där fattigdomen växt bland dem du nämnt, men för att påminna dig så vann Socialdemokraterna valet både 2014 och 2018 så skyll inte deras ökade utsatthet på borgerligheten eller på SD, för det är Socialdemokraterna som ordnat med det.

Jens Liljestrand visar sitt hat mot en stor och växande del av Sveriges befolkning när han i slutet på krönikan att han kommet att få det underbart när ett parti med rötterna i nazismen är på väg att ta makten i Sverige. Och att han kan se fram emot fyra fantastiska år. Men att det vid närmare eftertanke så är väl det som är katastrofen. Och det kan jag med rätta hålla med om, för det är just sådana dom du och dina gelikar dom gjort det möjligt med era ständiga lögner om hur det är i Sverige och de lögner ni spridit om SD. För det är ni som skulle straffas för alla dessa lögner.

https://www.expressen.se/kronikorer/jens-liljestrand/jag-kommer-fa-det-underbart-med-en-sd-ledd-regering/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Jens Liljestrand försöker göra sig ironisk över SD och dess politik på ett typiskt PK-maner. Men det låter falskt, rädslan över att de kan ta makten är så stor hos honom.

 1. Ulf

  Stackars människa ,sök hjälp omgående.Snart brister det fullständigt😳😳.

  Svar
 2. Carl den 12

  Hujedamej, för vita privilegierade män som missat historia, samhällskunskap helt slätt, psykologi och sociologi är något som jag tror kan vara en bra början.
  Här sitter jag en halvt om halvt förläst krake och betalar större delar av min inkomst till CSN.
  För inte kan han ha speciellt höga poäng med tanke på var han tycker man ska förvara klassiska svenska hantverk !!!

  Calle som hänvisar till sexbutiker istället för hantverks- bodar.

  Svar
 3. Berra Fors

  Undrar om han söp bort alla sina hjärnceller när han 2003 var med i såpan Baren. Annars kanske han är lobotomerad alkolist. Kanske han är köpt av Stefan Löven och hans inkompetenta gäng. Anledningarna kan vara många eller han kanske bara är helt dum i hela huvudet. Vem vet. Han verkar iallafall vara en av många verklighetsfrånvarande idioter.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *