Jens Liljestrand på Expressen: “”Bara att ha Björn Söder som tredje vice talman var som att bli analt penetrerad med en dalahäst…”

Jens Liljestrand skriver en krönika som får mig att fundera på syftet. Jag vet att Liljestrand kan ta sig språkliga friheter i och med formen, men meningar som:

“Bara att ha Björn Söder som tredje vice talman var som att bli analt penetrerad med en dalahäst – nu ska jag dessutom behöva se Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson och Richard Jomshof företräda Sverige på statsbesök, Nobelfester, EU-toppmöten, dag ut och dag in,”

får mig att haja till. Vad är det han han vill uppnå? Har Liljestrand ingen ambition i att upprätthålla någon slags värdighet så att hans rader läses med andra glasögon än “den-här-krönikören-mår-inte-bra”, typ? 

Varför är det så viktigt för Liljestrand att skriva sådan här dygna? För vem som helst, som skriver om svensk politik, har allt det som skrivs ett värde som sträcker sig utanför Expressens navelskådande vardag. Det handlar helt enkelt om att kunna garantera en viss nivå på kritiken, även för en krönikör. 

Liljestrand dömer ut personerna inte politikerna men det är väl för att inte helt hamna på efterkälken i det kollektiva hatet bland PK-isterna i Sverige. 

Men går det ändå inte för långt när man som krönikör ljuger om att judarna, muslimerna, hbtq-personerna, de ensamkommande flyktingbarnen, de som drunknar på Medelhavet eller dör en plågsam död i något kylutrymme, på alla ungdomar som längtar efter en rimlig klimatpolitik och alla som överlevt massmord och folkmord och förföljelse bara för att se fascismen och intoleransen, kommer fara illa i Sverige om SD kommer till makten. 

Det måste faktiskt finnas gränser även för en krönikör som uppenbart förtärs av sitt eget hat mot SD. 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

3 reaktion på “Jens Liljestrand på Expressen: “”Bara att ha Björn Söder som tredje vice talman var som att bli analt penetrerad med en dalahäst…”

 1. Ulf

  Den här personen gör sig till verkligen till åtlöje och avvecklar sig själv samt blottar sin vilsenhet i verkligheten.Det är ju fullständigt uppenbart att han behöver vila och någon form av terapi,fullkomligt häpnadsväckande ! 🙄😳Här lyser det verkliga hatet och hysterin,för att inte säga den nakna tomma dårskapen, igenom och står där helt avklätt för alla att beskåda.Att man hänger upp sin hela mentala närvaro på att allt hänger på vilket parti som får något att säga till om tyder på att det personliga medvetandet måste blivit rubbat.Det betyder att hela pk systemet måste vara skakat djupt inombords.Sannolikt kommer detta sinnessjuka tillstånd att prägla förföljelsen av alla som tycker något annorlunda i Sverige och pågå till minst nästa val. Måste sägas igen att detta var verkligen helt som man säger sjukt,och i detta fall är det inte bara ett talesätt.Det visar nivån i pk medias interna värld.Verkligen avslöjande.
  Nu släpar man ned debatten till de unkna nivåer som man inte trodde var nåbara ens för dem men pk media och svt är förmodligen i ett paniktillstånd.Exceptionellt genomskinligt vilket hat som finns inom pk media i Sverige,och onekligen intressant men samtidigt tragiskt för Sverige !!😳😳 Kanske är så att i Löfvens Sverige där statsministern sätter den ointelligenta låga nivån på de mediala utspelen får vi betrakta dessa som mer och mer ” normala ” i vårt samhälle.Denna sk krönika är verkligen rent grotesk.
  För Landet Sverige är det ett rent hån,obalanserat sjukligt.

  Svara
 2. Marie

  Hade någon uttalat sig på sin arbetsplats på detta sätt om en kollega eller sin chef och dessutom spridit det till så många som möjligt med ett mail till hela personalstyrkan hade denne sannolikt fått avsked på stående fot. När han som journalist sprider denna dynga till alla i hela landet att läsa blir det antagligen en klapp på axeln, någon har ju godkänt tryckt text. Han är ett dåligt föredöme och borde skämmas. Jag undrar egentligen vad en person i den maktpositionen vill ha för reaktion av så fult uttalande. Mer politikerförakt? Eller mer journalitförakt? För min del blir det det senare.

  Svara
 3. Carl den 12

  Håller helt klart med, att detta är att gå för långt och att det här är bortom det fria ordet och hat gått över och in på det vidriga ordet.
  Vad karln gör bortsett från att spotta på SD, så spottar han på något som är väldigt symboliskt för Sverige och varit med oss länge.
  Dalahästen……………..
  Jag har själv svart sjuk humor, men det här var bara sjukt, stört och sorgligt personpåhopp på en politiker med en PR-prynad som finns i var och vartannat hem.
  Men nix pix, han ska inte få oss att uppleva våra kurbitsmålade brunsmetade, utan vi bör alla damma av, och putsa upp dom och hitta en mycket finare och bättre plats än den vassa kanal som han adresserad våra svenska dala prydnader till.
  Slaget om väljarna är redan igång och vi kan nog konstatera att det här är bara början………………

  Calle som återigen säger att nu fick SD ett rejält uppsving och visade återigen vad en ifrån PK-folket har för passionerade fantasier och dess utom delar det med sig……………

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *