Kommunernas kassakistor är tomma ändå vill 48 av landets kommuner ta emot fler flyktingar 

| 30 oktober, 2019

48 av landets 290 kommuner vill ta emot fler flyktingar trots att ca 70 kommuner gått kraftigt back sedan de överösts av flyktingar. 

Hur kan någon kommunpolitiker tänka i banorna att dränera kommunens (skattebetalarnas) ekonomi med fler flyktingar? Fler än vad deras kvoter säger. De har alltså redan tagit emot det antal de blivit tilldelade. Jag förstår inte hur de här politikerna tänker. Styrs de av populism eller är de bara naiva? 

Var tredje region och var fjärde svensk kommun gick med underskott 2018, enligt siffror från Sveriges kommuner och landsting (SKL). 

SKL:s rapport, som presenterades på onsdagen 16:e oktober, gör gällande att 2019 redan är ett tufft år för ett 90-tal kommuner och sju regioner. Utöver detta säger 80 procent av de tillfrågade ekonomicheferna i enkäten att ekonomin kommer att vara mer ansträngd nästa år. 

Antingen har vi att göra med kommunalpolitiker som inte kan räkna eller så är de så hårt politiskt styrda att de hellre kör ända in i kaklet. Det gör dem säkert ingenting. Det är inte deras pengar som slösas bort. 

Mardrömmen tar aldrig slut. 

Jan-Ove Malmgren

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/skl-samre-ekonomi-i-majoriteten-av-kommuner 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/nalAQn/kommuner-kraver-fler-nyanlanda–lag-stoppar 

Bild: Eleonor Svensson/SR Gotland

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *