Politiker som aktivister och tjänstemän som aktivistiska politiker

Fotomontage: Ronny Hård

Jo det är sant och en stor del i haveriet i Sverige beror dels på att tjänstemän, i synnerhet i riksdagen och myndigheter som står nära frågor som har med invandringen att göra, har mer makt än svensk politik.

Många tjänstemän har en egen agenda, det har vi bland annat sätt i dagarna med Svenska institutet men också inom Migrationsverket och våra domstolar. Ofta går de emot politikens vilja och sätter sig över politiska beslut.

Dan Eliasson är ett paradexemplen på detta. Under migrationskrisen 2015 fördröjde han gränskontrollerna så mycket han orkade, trots att gränspolisen larmade och det mycket allvarliga läget vi befann oss i. Vem var statsminster då måhända? Om man ser sin rikspolischef agera på det viset borde man inte då som statsminster ha agerat? Jo, men det gjorde inte Stefan Löfven eftersom ven han är en aktivistisk politiker med målet att “hämta” hem nya väljare.

Uppenbarligen agerade både Dan Eliasson och Stefan Löfven i enlighet med deras egna agenda, som förtäcktes i påståendet om att Sverige måste hjälpa flyktingar som flyr från krig. Nu visade sig ju det inte riktigt stämma. Många behövde skydd ja, dock ej alla vilket ställde till med problem.

Det löste man genom att tvinga fram en amnesti för ensamkommande som till en början omnämndes som barn. När det sedan kom fram att de inte var barn, började man kalla dem för tidigare ensamkommande barn eller ungdomar. Ja så här höll det på tills amnestin, trots Lagrådets avrådan, hade drivits igenom.

Anders Danielsson, tidigare generaldirektör på Migrationsverket pratade gärna och mycket under sin tid om flyktingpolitiken. Själv förklarade han det med sitt eget patos för att hjälpa andra. Att han sedan gick vidare till Röda korset kom därför inte som en chock.

Även svenska domstolar är aktivister, ibland både politiska och religiösa. Det fick vi exempelvis se då en kvinna som misshandlats plötsligt bedömdes utifrån någon medeltida sharialag som en Centerpartistisk nämndeman använde sig av.

Det här beror på att politiker som Stefan Löfven, Morgan Johnasson, Annie Lööf, Isabella Lövin, Alice Bah Kuhnke, genom sin egen aktivism suddat ut gränsen mellan att vara politiker och aktivist, aktivistisk tjänsteman om man så vill.

För mer läsning: https://www.expressen.se/…/mot-aktivistbyrakrater-ar-medb…/…

Stort tack till Ronny Hård som gjort bilden.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *