2878: Dagbok

Av | november 1, 2019

Ganska lugnt i landet idag. Några bombexplosioner som enligt polisen kan innebära fara för gärningsmännen som kan skada sig genom dålig kunskap om explosiva varor (jag tror det går för sig att genusfiera denna verksamhet, några större krav på jämställdhet i genren har inte kunnat förmärkas).

Som jag tidigare har nämnt skriver jag på ett avsnitt i en bok om terror som ämne för konsten. Det är ett danskt projekt och boken skall komma ut i början på nästa år. Bokens initiativtagare är författaren och journalisten Helle Merete Brix. Ett 10-tal skribenter täcker in diverse områden som t ex litteratur, teater och film. Jag ägnar mig åt bildkonst från Guernica till Utøya. Däremellan kommer sådant som Baader-Meinhoff och inte minst 9/11 som åstadkom en våldsam mängd verk.

Jag har valt att behandla verk som är av hög kvalitet. I mitt bidrag ingår också musiken eftersom vi inte har någon som särskilt ägnar sig åt denna konstart. Jag antar att det inte finns särskilt mycket musik av betydelse som utgår ifrån terror. En opera finns som jag känner sedan gammalt (av John Adams). Undantaget är 9/11 där det flödar av intressanta kompositioner både av klassisk art och inte minst i den populära delen. Mer information följer.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *