80-årig strokedrabbad och förlamad kvinna bestulen på sina ringar på Ystads sjukhus

Av | november 1, 2019

Det har förekommit flera stölder på sjukhuset i Ystad de senaste åren. I våras blev en kvinna av med sitt kontokort, tjuvarna var då så fräcka att de handlade med det i sjukhuskiosken, skriver Ystads Allehanda. Likaså blev en funktionshindrad man bestulen på ett halsband som han bar runt din hals. Och nu hände det igen, i polisanmälan står det att det rör sig om en 80-årig strokedrabbad, förlamad kvinna som heller inte kan tala som blivit bestulen.

Det var de anhöriga som upptäckte stölden då hon inte hade på sig de ringarna hon bar vid inläggningen på sjukhuset och de heller inte blivit avlägsnade av sjukhuspersonalen för att ha läggas i ett värdeskåp. Men ingen av personalen kände till något om det.
Kommunpolisen i Ystad konstaterar att utredningsläget är svårt då det finns massor av personal på ett sjukhus, och många besökare.
Kommunpolisen säger att det är väldigt besvärligt speciellt när brottsoffret inte själv kan berätta.

Det hela väcker dock en hel del frågor hos den drabbade kvinnans familj. Detta inte minst eftersom kvinnans fingrar var väldigt svullna vid kvinnans inläggning. Familjen kunde då inte avlägsna ringarna.
Familjen säger till Ystads Allehanda att det måste ha används ett visst våld och att de anser att mamma blivit utsatt för ett rån. Ett brott som de anser är allvarligt och något polisen borde utreda.

Döttrarna menar att det är obehagligt både för mamma men även för oss anhöriga. Det blir en dubbel sorg, inte nog med att mamma drabbats av en allvarlig sjukdom, hon har nu också blivit ett brottsoffer.
Ja, man kan inget annat än lida med kvinnan och familjen.
Man frågar dig däremot hur en sådan stöld gått till och hur ofta personalen ser till patienterna på sjukhusavdelningen. Speciellt när patienten är förlamad men också utan förmåga till verbal kommunikation?

https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/forlamad-kvinna-blev-bestulen-i-sjukhussangen/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *