För andra gången på en vecka misshandlas en busschaufför i Uppsala

Av | november 1, 2019

I tisdags kväll misshandlades en busschaufför av ett gäng under sitt arbetspass i Uppsala. Chauffören fick ta emot flera sparkar och slag av gänget som bestod av 12-15 ungdomar när han bad dem betala sina biljetter eller stiga av.
Idag vid 13-tiden hände en liknande händelse i samma stad. Denna gången var det en chaufför som inte var i tjänst men som hade uniformen på. Han sitter tillsammans med en annan chaufför i en buss som var ur drift, när en tredje part stiger på bussen.

När då chauffören försöker avvisa denna person från bussen så skallar personen den lediga chauffören. När polisen anländer till Stora torget där händelse inträffade så hade den misstänkta gärningsmannen försvunnit från platsen. Polisen har förhört båda chaufförerna men har ingen misstänkt för dagens händelse. Och de menar också att de båda misshandelsfallen inte har något samband med varandra. Dagens misshandlade chaufför hade dock tur då han inte behövde uppsöka sjukhusvård.
Så hur tryggt och säkert kan då detta kännas för busschaufförerna i Uppsala?

https://svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/ny-misshandel-mot-busschauffor-i-uppsala-skallades-av-passagerare
https://svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/busschaufforen-samir-tahir-misshandlades-under-arbetstid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *