Rån mot unga måste stoppas. 1798 rån hittills bara till september i år.

“I veckan mötte Aftonbladet Linus, 15 år, som under pistolhot rånades på sin moped. Ett allvarligt brott med ett brottsoffer, men ansiktslösa brottslingar. Polisen har inte kunnat hitta gärningsmännen som rånade Linus. Det är ingen vidare signal att skicka från samhället, vare sig till rånoffer eller brottslingarna. Särskilt inte i ett läge när vi ser att rånen där brottsoffren är under 18 år ökat under de senaste åren. 2015 var antalet rån 711, enligt Brottsförebyggande rådets statistik var vi i september i år redan uppe i 1798 rån”, skriver AB Ledare.

Svt

Axess

Varför rån mot unga och barn inte tas på större allvar är inte så svårt att räkna ut. Det handlar om gängkriminella, löst sammansatta ungdomsgäng men också om att att barn till utrikes födda löper ökad risk att hamna i brottslighet. Och allt som har med utrikes födda att göra vågar inte de rödgröna ta i med bestämdhet eller visa att staten inte accepterar att ungas frihet och trygghet är hotad.

Aftonbladet

Svaret är som alltid fler fritidsgårdar dit ingen förutom dem som redan är inne på fel väg vågar gå, dialogpoliser som ska lära känna dem som rånar så att de har någon att smaka med eller andra tandlösa kulturprojekt. Dutta och plutta är den återkommande åtgärden. 

De rödgröna pratar gärna om vikten av integration, ja till och med säger de att de kommer göra allt men de tycks aldrig ta hänsyn till att andra generationens invandrare löper ökade risk att bli kriminella är ett allvarligt integrationsmisslyckande. 

Stefan Löfven exempelvis skyller hellre på knarkande ungdomar i Danderyd än något annat. Löfven ser heller till att staten fortsätter att betala ut bidrag till de föräldrar som allra mest behöver ett arbete för att klara av att resa sig själva ur segregationen. De fastnar i otrygga områden, nära till den kulturella kontext de flyttade ifrån men långt från det svenska samhället. 

Staten är inte utan skuld, inte heller Stefan Löfven eller de föräldrar vars barn rånar andra barn, men med Löfven som statsminister har en grogrund för kriminalitet skapats. 

Jag orkar inte längre skriva att nu krävs ett uppvaknande från svensk politik, det är meningslöst. För vad som än händer i samhället ägnar Löfven och JÖK sig åt att markera mot SD. Det fortsätter att vara deras viktigaste politiska fråga. Under tiden kringskärs ungas och barns, precis som kvinnornas, frihet i Sverige. 

Ett land snart där endast män och kriminella kan leva i, vi andra får ställa in siktet på att försöka överleva.

Kristiansbladet…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *