2880: Mera systembolag

Av | november 3, 2019

Miljöaktivister kan vara kreativa. Vändningar som man inte har tänkt på uppenbaras plötsligt. Grossman (Expressen) har kommit fram till att det är dags att satsa på systembolaget genom att låta kött passera genom en sådan institution. Dagens systembolag ägnar sig, vilket säkert är bekant för de flesta, åt försäljning av spritdrycker. Man kanske skulle börja där och återinföra motboken. Jag har kunnat konstatera att det är många som inte vet vad detta är.

Nå, systembolaget kontrollerade förr mängden sprit och varje köp skrevs in i en motbok. Jag tror inte att man kan återvända till detta handskrivna häfte. Men man kan se fram emot motkortet. Om vi nu tänker oss att vi skall skapa den sunda människan med sunda vanor och en oförvitlig värdegrund torde det räcka med några få flaskor i månaden.

Kött kunde minimeras till en biff i veckan och ett givet systembolag för tobak kunde hushålla med ett paket per månad. Även chips och popcorn kunde med fördel installeras och strängt begränsas av ännu ett systembolag. Och varför inte införa enbart systembolag för alla varor och tjänster. För att göra Sverige till ett internationellt föredöme kunde flygresorna hanteras av ett systembolag. Medborgaren kunde få rätt att varje kvittera ut en längre och en kortare resa.

Införde man samma begränsningar på bilar skulle biltrafiken snabbt minska och Sverige skulle kunna visa att visst går det. Svenskarna skulle klaga men de brukar finna sig i det mesta. Och vilken magnifik förebild skulle Sverige kunna visa upp. Det skulle mer än väl väga upp den pinsamhet som Sverigebomberna har aktualiserat.

Och inte att förglömma. Bomberna är inget större klimatproblem.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *