Hur kan två män komma överens om att de ska spendera kvällen tillsammans med överfalla och våldta?

Av | november 3, 2019

Två män utsatte i natt en kvinna för en våldtäkt utomhus i Bergshamra, enligt uppgifter till Aftonbladet. I går natt anmäldes en överfallsvåldtäkt i samma stadsdel. Polisen är mycket förtegen och lämnar inte några uppgifter rörande det som har hänt. 

Hur två män kan komma överens om att de ska spendera kvällen tillsammans med överfalla och våldta, är omöjligt att förstå. Överhuvdtaget att någon man bestämmer sig för att kasta sig över en kvinna för att våldta är obegripligt. Tyvärr är det här något som kommit att bli återkommande verklighet för kvinnor i Sverige. 

I början av 2019 släppte Brå Nationella Trygghetsundersökning. är redogjorde man bland annat för sexualbrottens omfattning de senaste åren. Och det man kunde se var att andelen kvinnor som uppger att de utsatts har sedan 2014 ökat 300 procent. 

Det är hisnande och en utveckling som saknar motstycke i modern tid. Men om detta får vi knappt tala om. Förklaringen till det är att den ökningen har skett i samband med den ansvarslösa invandring vi haft sedan 2014. 

Även Uppdrag Granskning uppmärksammade ökningen av sexualbrott. År 2018 kom man fram till att 58 procent av dömda våldtäktsmän var födda utomlands. När det kom till försök till och fullbordade överfallsvåldtäkter – där offer och gärningsman inte känner varandra – var drygt åtta av tio dömda gärningsmän födda i ett annat land.

Om de två fall av våldtäkter i Bergshamra kan vi inget veta om förövarna eftersom inga signalement utelämnas.   Det är mycket olyckligt eftersom så länge förövarna är på fri fot, riskerar fler kvinnor att våldtas. 

Att svenska svenska män våldtar är det ingen som ifrågasätter men det sker inte i den omfattning vi ser ske nu, ej heller när det kommer till gruppvåldtäkter. 

Aftonbladet…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *