Vi lever mitt i en bombattack

En viktig del av mångas frihet i Malmö håller på att sprängas bort. Därför liknar bombattackerna som drabbar oss här allt mer ett slags terrorn skriver Fredrico Moreno i Kvällsposten. 

Bomberna som väcker oss om nätterna, som smäller så att glasfönster flyger in i sovrummen, har tagit tusentals Malmöbor som gisslan. Och så är det. 

Varje dag pratar jag och min man, som bor i Malmö om bomberna. När ska bomberna drabba oss? Kommer någon av oss att bombas ihjäl? Kan vi åka dit eller dit? 

Varje dag tänker vi på hur vi ska skydda oss, och på vilka vägar/områden vi alltid måste undvika. Att ingen än så länge har dödats är en slump. Det handlar inte längre om att någon kan komma till skada utan om när det ska hända. Och var och vem. 

Gängkriminella har begränsat vår frihet. De har tvingat oss att hålla oss hemma men inte ens det är en trygghet längre. Igår kväll hörde vi sirenerna tjuta över hela Malmö. Det är en surrealistisk känsla att inse att bomber smäller av. Hur sirener tjuter tjuter i staden. Läsa om dem vars väggar skakar. Hur vi rutinmässigt söker i sociala medier efter var det small senast. Hur Henrik ligger vaken för att så snabbt som möjligt kunna lokalisera vart det har smällt.

Vi befinner oss bokstavligen under en pågående bombattack. Och de som kan, flyttar nu. Det kan inte jag och min man. Vi har inte den möjligheten. 

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *