Vi väntar bara på kraschen

Det fanns en tid då Sveriges namn flög ärat över jorden. Nu är den tiden förbi skriver Johan Westerholm. “Brutalt våld har vuxit i en alarmerande omfattning. Lamslagna har vi nu bara att bevittna knivrån mot unga, våldtäkter, bombdåd, gängskjutningar och en växande islamisering ute i samhället. Ett Migrationsverk och en Migrationsdomstol som styr över SÄPO och regering, en regering som tycks lika lamslagen som det folk den är satt att styra på bästa sätt.”

Så rätt han har. Stefan Löfvens ledarskap, i vilken regering det än har handlat om, präglas av uttalanden om hur oacceptabelt något är, och svikna löften om bot och bättring. 

Sverige var ett av världens bästa länder att leva i. Allt från den unika tilltron till staten och välfärden, till den svenska tilliten och jämlikheten, Från stark kunskap och ständigt nya innovationer som gjorde världen en bättre plats att leva i. 

Idag ser vi hur riktigt allvarliga problem fördjupas. Den grova kriminaliteten som lamslår och kringskär den vanliga människans vardag. Bidragsberoendet som bara blir djupare. Särlagstiftning som hotar vår jämlikhet. Våld, våldtäkter och barnrån. Fattiga pensionärer som efter ett helt arbetsliv får tillbringa sina sista år i hemlöshet. 

Hur mår föräldrar vars tonåringar vill ut på stan i Göteborg eller Uppsala en lördagskväll? Rastar kvinnor fortfarande sorgfritt sina hundar i mörka skogsdungar? Hur mår den som parkerar sin bil  på parkeringar i Lund? Så har vi de vanliga sprängningarna och skjutningarna de vi ju inte ska oroa oss för. Liten risk att de drabbar just oss, skriver Westerholm. 

Vi vet alla svaret på den frågan. Många har redan tappat hoppet. Stefan Löfven har under sin tid som statsminster misslyckats på punkt efter punkt. Hans många uttalanden om att krossa gängkriminaliteten, stoppa våldet och göra upp med hedersvåldet och antisemitismen, stannar just bara där. Som uttalanden. Som statsminster tar han inte ansvar, faktum är att han gett upp. Han har inte bara gett upp utan också släppt makten till ett av Sveriges mest extrema partier – Miljöpartiet. 

Socialdemokraternas löften om stram och ordnad migrationspolitik har offrats för att tillfredsställa partiets maktbegär. Miljöpartiets Maria Ferm har sagt att en mer medmänsklig politik är mycket viktig. Stefan Löfven säger att han vill se en restriktivare hållning – vilket fått Isabella Lövin att se rött: “Det är Socialdemokraternas politik, inte regeringens” är hennes svar. Men regeringens politik är inte folkets politik. 

Vare sig Stefan Löfven eller regeringen tar ansvar. De lever i en annan värld dit våldet inte och otryggheten inte når fram. 

Inte ens då så allvarliga problem som att partiets tredje största distrikt, SSU i Skåne sedan flera år styrs av en falang som sprider fundamentalistiska åsikter, reagerar Stefan Löfven. Han vill hellre låta bli. Och det är kankse inte så konstigt. Flera medlemmar i SSU Skåne och S-politiker är med i Ahmadiyyarörelsen, vars moské i Malmö är kontroversiell sedan imamen gjort homofobiska uttalanden. Under ett tal kallade förre ordföranden för SSU Skåne Rizwan Elahi, ateism för en omoralisk idé. Enligt honom är islam “universalbotemedlet för mänsklighetens alla lidanden, sjukdomar och problem som existerar idag, och påpekade att “tabligh”, spridandet av islamiska läran, är obligatorisk.” Med sådana idéer frodandes inom ett regeringsparti behöver Sverige inga andra fiender. Vi är många som har insett att Stefan Löfven är så djupt intrasslad att han inte längre kan ta sig ur det ens om han skulle vilja.  https://www.expressen.se/kvallsposten/larmet-s-beroende-av-extrem-falang-islam-ar-botemedlet/

Vi inser också att allt det här kan inte fortsätta. Vad gör vi åt det? “Vi ser en handlingsförlamad regering. Vi ser en politiserad polisledning och poliser som hoppar käpphäst och vill föreläsa om våld för lågstadieklasser. I en annan tid hade public service gott rykte. Det fanns en tilltro till dess opartiskhet och att dess medarbetare verkade med en osviklig moral och opartiskhet. Men nu krisar SVT och SR precis som andra ”samhällsinstitutioner”, skriver Westerholm. 

“Men då är frågan: Var är Stefan Löfvén? Vad gör Morgan Johansson? Vad gör Ulf Kristersson annat än poserar lite lagom?” Ja, vad gör vi nu? 

Ledarsidorna…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

5 reaktion på “Vi väntar bara på kraschen

 1. Hslil

  Så länge kupong klippare har tyglarna och styr Sverige blir det inte alls bättre utan sämre.
  Om det finns förlorare så fins det vinnare.
  Hur länge?

  Svara
 2. LEIF

  Det som Löfven har åstadkommit är att splittra svenskarna. En enorm egoism har vuxit fram som resultat som även grundas på Socialdemokratins individualisering där kärnfamiljen inte skall hålla ihop. Ensam är inte stark. Islam grundas på att hålla ihop familjer med minst 4-6 barn per fru…ju fler fruar och barn ju bättre muslim. Sverige står nu handlings förlamade och tyvärr helt utan kurs. Ett smörgåsbord för islam, där du inte straffa om du våldtagar en Kristen flicka som är oren. De rika svenskarna kan alltid bygga en framtid långt från Göteborgs våldsområden, men de som byggt Sverige som idag är fattig pensionärer måste genomgå lidandet till the bitter end.

  Svara
 3. Berra Fors

  Om inte detta vansinne får ett slut snart så kommer Sverige att gå under. Islamister kommer att ta över. Det kommer bli inbördeskrig i Sverige. Socialdemokraterna måste sluta våldta Sverige och Svenskarna. Man är inte rasist om man värnar om sitt hemland. Det finns en idiot som sa att vi skulle öppna våra hjärtan. Han är en landsförädare. Det finns en till idiot som sa att Sverige har inte varit tryggare än nu. Han är också en landsförädare.

  Svara
 4. Lennart Ek

  Med denna flathet i regimen är det medborgargarden som måste till eller regim skifte där sedan undantags tillstånd proklameras och en regelrätt utrensning sker. Det år vårt land det handlar om.

  Svara
 5. Carl den 12

  Har ingenting att tillägga förutom “När vindarna viskar mitt namn”

  Calle som tänker att det kanske finns en gud någonstans ändå, som ser oss i Sverige, det glömda landet………………..
  Tack PS och tack för grymt bra inlägg🙏

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *