Sverige, Arma land, vi är många som sörjer dig

Per Brinkemo får inleda dagens text: “Allt oftare läser vi om masslagsmål på gator och torg. Se där konsekvenserna av att människor inte fått lära sig lågaffektivt bemötande.” 

För bara några år sedan hade det som Brinkemo skriver betraktas som svart humor, idag är det en sanning som smärtar. För nog är det så att vårt våldsmonopol och rättsvårdande myndigheter anammat ett slags lågaffektivt bemötande såväl i samhället som i domstolar. Brinkemo på twitter…

Med Stefan Löfven som statsminster har mycket vatten runnit under broarna. Vi har fått se det svenska ifrågasättas. Vi har fått uppleva hur det är att jagas för sina åsikter och kritik. Vi har framföra allt fått se hur regering-Löfven klarar sig undan den ena skandalen efter den andra. 

För att nämna ett färskt exempel. I decennier har Sverige hållit FN:s flyktingorgan för palestinska flyktingar, UNRWA, under armarna. Efter att riksdagen avsatt regeringen Löfvén hösten 2018 reste Margot Wallström med statsflyget till New York för att samla in pengar till UNRWA. I april i år inbjöd utrikesministrarna Margot Wallström och Ayman Safadi till ytterligare en insamlingskonferens i Stockholm. I sommar briserade nyheten om en stor korruptionsskandal i UNRWA:s högsta ledning. När rapporten blev offentlig valde Schweiz, Nederländerna och Belgien att frysa sitt stöd. 

Den 1 september i år, fem dagar innan Margot Wallström meddelade sin avgång på Facebook, besökte hon Amman och utrikesminister Ayman Safadi för att återigen diskutera den finansiella krisen hos UNRWA. Att Margot Wallström precis hade blivit avsatt hindrade inte henne från att ta med sig en jättedelegation på 24 personer. Kostnaderna för Wallströms tiggarresa blev makalösa.

Läs i Världen Idag…

Är någon förvånad? Nej jag tror inte det, mer förvånande är att Stefan Löfven faktiskt fortfarande är statsminister. 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *