Midira ska utvisas till utlyst hedersmord

Jag säger som Sofie Löwenmark, på twitter, så jävla oanständigt att jag precis som Sofie vill skrika ut min vrede och smärta. 

“Midira Moloudpoor ska utvisas till farbrorn – släktens överhuvud som lovat att mörda henne, efter att hon vägrar gifta sig med hans son.”

Min vrede och smärta blir inte mindre av det faktum att samtidigt utvisas inte sex radikala islamister som utgör ett hot mot rikets säkerhet med hänvisning till att de kan riskera tortyr eller död i hemlandet. 

Midia är 19 år och riskerar exakt samma sak som sex radikala islamister. Varför tas hänsyn till dem men inte till Midia? 

Hederskultur tas inte på allvar, inte av landets statsminister. Med honom fortsätter socialdemokraterna vara opålitliga. Socialdemokraterna säger ofta att det inte accepterar något som helst förtryck och säger att de alltid stått upp mot det. Det är så att säga grunden i socialdemokratin och partiets DNA. Stora i orden men små i handlingarna är såg närmare sanningen. 

När Ann-Sofie Hermansson, Nalin Pekgul, Carina Hägg och Maria Alias som engagerade djupt i hedersfrågan stötte på motstånd, inte av samhället utan sitt eget parti Socialdemokraterna förstod i alla fall jag, att Löfven inte menade ett ord av det han sa. När hans egna kollegor kallades för rasister och islamofober visade Socialdemokraterna att det där med partiets DNA bara var en lögn. 

Det så kallade hedersförtrycket är “bara” mäns våld mot kvinnor. Och jag minns när jag tittade på deras hemsida där av rubrikerna var “hederskultur – en gammal svensk tradition”. 

Men vad hjälper det jag skriver Midira. Hon utvisas medan sex islamsiter som utgör ett hot mot samhället och svenska medborgare får stanna, trots att Midira riskerar att dödas när hon anlänt till hemlandet. 

Sveriges Radio…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Midira ska utvisas till utlyst hedersmord

 1. Carl den 12

  Ja, vad ska man säga……………….

  Calle som ändå inte kan hålla tyst, “fast att jag borde”.
  Hade Midia varit en ensamkommande “pojke” i den åldern hon är i och dessutom sprungit runt på stan och bidragit till Sveriges droghandel och varit rent allmänt kriminell, så hade svenskarna och regeringen öppnat sina hjärtan och PK-folket stoppat flygtrafiken.
  Men, nu är ju Midia en vacker tjej som ser smart ut och henne ska vi skicka ut ???
  När hon om någon är i behov utav en fristad och har starka asylskäl och är en människa vi vill jobba för, att hon ska bli en utav oss på riktigt i Sverige❤
  Kan det vara så att hennes skönhet provocerar och väcker avund och då gör inte handläggare sitt jobb som dom ska ???
  Midia, jag hoppas att du vinner kampen och har stöd✌ Du ska inte tillbaka till det landet, under några omständigheter……………………………………………………………..

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *