Socialdemokraten Ardalan Shekarabis strategi att svartmåla SD:s politik, S snart nog i fritt fall

Av | november 5, 2019

Idag kommer repliksvaret från SD och Magnus Persson, SD:s arbetsmiljöpolitisk talesperson på Ardalan Shekarabis debattartikel där han tar och påstår att SD vill vill krossa facket och den svenska modellen. Där han skriver att Ardalan Shekarabi har gjort det till sin uppgift att fylla på i lögnfabriken. Det projektet som Socialdemokraterna startade i samband med EU-valet. Magnus Persson skriver att senast så var ministern ute och ljög om skyddsombuden och nu fortsätter han sprida lögner om vår politik för löntagare.

Magnus Persson fortsätter därefter med att Shekarabi nu påstår skamlöst att SD är ”arbetarfientliga” och att de vill ”äventyra tryggheten” för löntagarna.
Men stämmer det när SD vi vill göra a-kassan allmän, obligatorisk och statligt finansierad?
För idag står 30% av arbetskraften utan försäkring inför stundande lågkonjunktur. SD vill att taket i a-kassen höjs från dagens 910 kronor till 1 200 kronor. SD vill utöka preskriptionstiden för arbetsmiljöbrott, ett förslag som trots stöd av LO röstades ner av Socialdemokraterna.

Så då är frågan om vilka som verkligen vill lägga ner den svenska modellen och göra det svårare för arbetstagarna, är det S eller SD?
Och fler och fler av väljarna har genomskådat lögnerna och vänt Socialdemokraterna ryggen. Socialdemokraterna befinner sig snart nog i fritt fall. Shekarabi lyfter fram att Sverige har den högsta sysselsättningsgraden. Men samtidigt så har Sverige snart har EU:s högsta arbetslöshet. I stället för att ta väljarnas oro på allvar, så lajvar Shekarabi arbetarna.

Shekarabi har exakt noll erfarenhet, och det enda han försöker är att bygga sitt eget varumärke. Det menar Magnus Persson både är osmakligt och genomskinligt. För under tiden som Shekarabi sprider lögner i media så arbetar och sammanträder sakkunniga på SD för att ta ansvar och utveckla den politik väljarna överger Shekarabi och S för. Och enligt Magnus Persson så är detta en av anledningarna att Sverigedemokraterna snart är Sveriges största parti. Väljarna vet vilka som värnar om deras intressen på riktigt.

Så man ställer sig frågan varför Socialdemokraterna fortsätter med detta lögner istället för att förbättra sin egen politik?
Eller det är kanske så att de inte har några egna svar på alla dessa problem, är det så att de inte längre har förmåga att komma med en egen konstruktiv politik?
För som sagt var det är inte bara inom arbetsmarknadspolitiken som S inte kan komma med några konstruktiva förslag, det är snart nog inom alla politikgrenar som de snubblar och faller. Och då är deras enda åtgärd att gå till frontalangrepp mot sina motståndare och säga att deras politik är dålig och usel. Men som Magnus Persson skriver i sin replik, S är snart i fritt fall.

Det är väl bara så att de inte själva inser det. Deras politik har under de senaste åren inte medfört något annat än mer elände för gemene man och kvinna i Sverige, allt från trygghet och säkerhet på våra gator och torg till tryggheten i arbetslivet. Sverige och övriga världen är nog med stor säkerhet på väg mot en recession men Sverige står dåligt rustade för en sådan. Deras enda åtgärd för denna recensionen som det varnas ideligen för är då att gå till attack mot dem som kan ha en läsning på frågorna med att antingen säga att partiet har fel värdegrund eller att de slår sönder den svenska modellen.
Men frågan är om inte S redan slagit sönder denna modell?

https://www.expressen.se/debatt/s-faller-fritt-nu-nar-alla-genomskadat-lognerna/?fbclid=IwAR3E-SJ3sizvXKVf0WTntj1L2Z-4RUj0YsPz8wS4jrtLHvfBtflAeCV65hI
https://www.expressen.se/debatt/sd-vill-krossa-facket-och-den-svenska-modellen/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *