Löfvens nya arbetsmarknadsåtgärd för migranter. Jobba med att rensa stränder och att hålla vandringsleder öppna

Av | november 6, 2019

Nu ska regeringen Löfven sätta igång sin ”integrationsoffensiv” för att få in migranterna på arbetsmarknaden.
Aftonbladet rapporterar om detta och att denna ”integrationsoffensiv” kommer att innebära att fler nyanlända ska komma in i arbete och att det kommer att ställas krav på svenskastudier, yrkesplugg och praktik.
Enligt Stefan Löfven har tiden för att få hälften av de nyanlända i arbete kortats från nio år 2014 till 4,5 år i dag.
Men stämmer detta och då kan man fråga sig om hur det går med den andra hälften, de som inte kommit i arbete inom de där 4,5 åren?

Han menar dock att det fortfarande tar för lång tid och att mer måste göras, detta genom att bland annat höjda kraven på den enskilda. Och detta har han rätt i, mer måste göras.
Han säger: “Sverige är byggt på plikt och rätt. Det är grunden för vårt välfärdssamhälle. Du har skyldigheten att aktivt bidra till samhället och då har du också rätten till utbildning eller ett nytt arbete om så krävs.”
Även i detta har han rätt, men det är nog det enda han har rätt i.
Men sen går det fel för honom när han och den nya arbetsmarknadsministern Eva Nordmark ska omsätta förslagen till verklighet då kommer förslag som att rensa stränder, att se till att våra vandringsleder fungerar bra och är tillgängliga för människor.

I JÖK-avtalet finns ett 30-tal åtgärder för ökad integration, men är där några jobb för dem som kommit?
Är där några jobb eller utbildningar som är genomförbara i bland dessa förslag i JÖK:en?
För med tanke så var det inte de som kom inte de högutbildade som Löfven lovade 2015.
Så vad är det som säger att de ska komma ut i arbetslivet utan att de behöver långvarig utbildning?
För även om Löfven säger att et saknas inte arbetsuppgifter varken för den som har hög utbildning, den som har en mellanhög utbildning och den som ingen utbildning har, så krävs det att de kan tala och läsa svenska.

Så även om Löfven talar om att det är allt ifrån ett intensivår för särskilt motiverade till samhällsorientering och mentorskapsprogram så krävs det att där är någon som vill ta sig an detta.
Frågan är om där är någon som vill eller orkar det?
Eva Nordmark och utbildningsminister Anna Ekström är dem som får ansvaret för att omsätta förslagen till verklighet, men kommer de att lyckas bättre än deras föregångare?
Deras ambitioner är att integrationen ska fungera ännu bättre och vägen dit går genom arbete och försörjning.
Men har vi inte hört detta förut, från varenda regering de sista 20 åren?

Och så kommer Socialdemokraternas gamla skåpmat, arbetsmarknadsinsatser och olika typer av subventionerade anställningar. Precis som om det har fungerat tidigare, för det har det inte. Och i detta inser han att det ligger en konflikt med högern, för de liksom industrin har sett att arbetsmarknadsåtgärder och subventionerade jobb inte är en lösning, det är påhittade jobb som aldrig leder till riktiga osubventionerade arbeten på den öppna arbetsmarknaden. Och alla dessa åtgärder som nu regeringen vill sätta in har redan ifrågasatts, innan de ens kommit igång. Från både kommuner och fackliga organisationer har det framhållits att många av de nyanlända inte har tillräckliga språkkunskaper för att kunna ta de jobb som finns.

Men detta vill inte Löfven lyssna på, han menar att det varierar från person till person. Och visst gör det väl så, vissa har säkert lättare att lära sig än andra, men på det stora hela så har nog både kommunerna och de fackliga organisationerna rätt.
Men som Löfven ordar så har han inte insett vilka det var som kom, han har inte insett att de till stor del inte har någon utbildning alls.
Löfven bara fortsätter med tomma ord när han säger: “Har du en yrkesutbildning i botten kommer du naturligtvis snabbare i arbete, har du ingen utbildning alls kommer du få hjälp med ett arbete för att börja komma in på arbetsmarknaden och sedan kunna utbilda dig till precis det jobbet och förr eller senare kunna vara i jobbet som alla andra.”

Och nu kommer höjdpunkten när han säger att det måste avgöras av hur arbetsmarknaden ser ut men att det kan vara att rensa stränder och se till att vandringsleder är tillgängliga. Och visst, rensa stränder behövs nog inte mycket utbildning, men med tanke på att hålla vandringsleder tillgängliga så menar han väl att outbildade ska ut och arbeta i skogen med röjsåg och motorsåg.
Man frågar sig då inte är någon som kunde sagt till Löfven att numera släpps ingen ut i skogen som anställd utan att de gått på utbildning i att använda både motorsåg och röjsåg?
Men om där skulle vara någon som gjort det hade han nog inte lyssnat på dem, för i hans sinne så är han den allsmäktige och allvetande och han behöver ingen hjälp med att få sådana saker berättade för sig.

https://nyheteridag.se/lofven-nyanlanda-kan-jobba-med-att-rensa-strander/
https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/QoX3rJ/lofven-hogern-skickar-manniskor-till-kommuners-socialkontor

2 reaktion på “Löfvens nya arbetsmarknadsåtgärd för migranter. Jobba med att rensa stränder och att hålla vandringsleder öppna

 1. Ulf

  När man nått ned dit inga andra lyckats sjunka så fortsätter dårskapen.När man inte har en enda ide om hur detta mångkulturella inferno skall åtgärdas dammar man av det gamla begreppet ” beredskapsjobb”.Alltså statligt avlönat icke produktiv sk sysselsättning,många gånger helt meningslös.Naturligtvis helt via vår inbetalda skatt.Det kostar mer att administrera och arbetsleda än vad man får ut av den sk insatsen.Vilken andefattig socialistisk politik,det finns inga ideer kvar för att lösa vanvettet i samhället.Löfvens nya väljarunderlag skall alltså i hundratusental ut på stränder och in i buskar för att integreras.🙄🙄
  Som tidigare leder detta ingenstans utan skapar enbart kostnader.Den arbetsförmedlare som sa att ” det finns ingen efterfrågan på outbildade analfabeter och lågutbildade ” hade givetvis rätt.Det är klart att Socialdemokraterna måste hitta nån sysselsättning annat än bomber, mord ,bränder osv osv för sina hundratusentals (Miljoner) nya bidragstagare och väljarbas som man köpt via bidrag och lockat hit till Sverige.För S nya väljare är alltid bidragskranen från våra inbetalda skatter öppen för alla som man slussar in i en aldrig sinande ström.S gör allt för att fortsätta förstöra och rasera Sverige.🤮🤮

  Svara
 2. Carl den 12

  Göran👑& Ulf👑=🙏
  Och så har vi haft en debatt om att det är förnedrande för svenskar att åka och arbeta i Norge och tjäna pengar på att skala bananer !!!
  Men, vet du vad Stefan, kan inte du själv gå ut och städa och röja istället för att nya svenskar ska behöva komma hit och bli grundlurade på kuppen.
  Kan du vara så god att förklara för nyanlända att här arbetar vi, betalar skatt och lånar till allt vi “äger” och har utav banken.
  Du skulle bespara oss en jäkla massa missförstånd och avundsjuka !!!
  Är medveten om att det inte ser bra utåt, att vi svenskar inte äger någonting.
  Men, att köra med falsk varudeklaration och PR för Sverige, är inte schysst mot människor som tagit sig ända hit, oavsett om dom har asylrätt eller ej.
  Är det något som ökar på klyftorna, så är den bild utav oss rika svenskar helt åt väggarna missvisande och så långt ifrån den verklighet vi lever i.

  Calle som vet att du tjänar kosing och tar det soft medans vi arbetare och Skattebetalare, försörjer dig och de dina.
  Stefan, du hade kunnat vara värd varenda krona vi drar in till dig och regeringen, om du bara hade tagit ditt ansvar och gjort ditt arbete.
  Och det samma gäller dig Fredrik, som hade 2 mandat perioder att visa vad M går för och göra gott.
  Men, den chansen sölade du bort genom att stänga hjärtat för oss som redan befann oss här och öppnade upp hjärtat för främlingar………………….

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *