Med journalister som Aagård behöver vi inga fiender

Nu gör Aagård allt för att den “fredsälskande” och “fromma” Abo Saad ska framställas som ett offer. Där Sofie Löwenmark framställs som den ondskefulla och Säpo som den rättsvidriga och rasistiska Säpo. 

Aagård skriver om Abo Raad som en man som sprider Guds ord, en gammal sjökapten som egentligen bara vill gott. Visst finns problem med att Raad verkar i en riskmiljö och har gott om andra problem, men det betyder inte att han är ett hot mot rikets säkerhet, menar Aagård. 

Det är privatspanarna som är problemet. De som ligger bakom granskningen av Abo Raad. De är Aagårds värld inget annat än åsiktspoliser som ägnat sig åt att dammsuga Facebook på bevis för att försöka (hitta på) leda i bevis att Raad har åsikter han själv förnekar att han har. Det spelar ingen roll hur många gånger han tar avstånd från IS eller att hans medanklagade predikat mot dem. De är i alla fall misstänkta tack vare sin aktivitet på interternet, fortsätter Aagård. 

Vad är det för hemlig och fram tills nu väl bevarad spetskompetens Aagård besitter? Hans kunskaper borde verkligen komma till större nytta, rent av anställas av Säpo. 

Aftonbladet Kultur och Ledarsidor är de mest vänsterextrema vi har i landet just nu. Det här låter likadant som Jan Guillous Säpo-hat och önskan om att piska upp hat mot alla dem som inte vill ha extremism i samhället. 

Aagård väljer såklart att inte se Gävlemoskéns imam Abo Raad är en central auktoritet inom salafismen i Sverige. Det är en sträng tolkning av islam som kan beskrivas som ultraortodox fundamentalism inom sunniislam. Anhängarna vill återskapa sin bild av 600-talet och anser att andra tolkningar av islam är felaktiga.

Abo Raad som ska utvisas uppmanade genom sin moské att rösta på MP och i andra hand på V. Raad sa: Att rösta på partier för att erhålla religiösa eller världsliga förmåner är tillåtet. Det framförallt med tanke på att det inte finns andra alternativ att rösta på.”

Det är fullständigt vansinnigt av regeringen att inte på riktigt utvisa dem när de klassas som hot mot rikets säkerhet. Någonstans måste det få ett stopp. Och det stoppet måste börja med att man kapar ormens huvud, som uttrycket lyder. Det vill säga att man verkligen utvisar de ledande, mest extrema imamer med stort inflytande. Och att krönikörer som Aagård antingen skärper sig eller ser sig om ett efter annat arbete. 

ttela

Aftonbladet


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *