Christian Sonesson: Inte konstigt att folk lämnar Malmö för Staffanstorp

Av | november 7, 2019

Framtiden finns inte i de stora städerna, utan i de mindre kommunerna, skriver Christian Sonesson. Foto: EMIL LANGVAD/BILDBYRÅN

I lördagens Dagens Nyheter intervjuas Veronica Truedsson från Malmö. Hon berättar att hon och hennes familj beslutat sig för att lämna Malmö och flytta till Staffanstorp: ”Det är vemodigt, men nu flyttar vi härifrån”.

Veronica och hennes familj är inte ensamma om att lämna storstaden för att söka sig till Staffanstorp eller någon av de andra kranskommunerna i regionen. Vi har noterat fenomenet en längre tid: Familjer som lämnar Malmö, Lund och Helsingborg för att söka sig till Staffanstorp, en kommun med 25 0000 invånare. De välskötta, mindre kommunerna i vårt närområde ser samma utveckling: De växer, och de som flyttar in är i hög utsträckning unga familjer med barn.

Läs i Dagens Samhälle…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *