Lars Lindström kan väl bara sluta tänka …

Lindström skriver en krönika om vad han tänker på timmarna i lekparken, på “samhället då, för 25 år sedan; ett Sverige med mer än 600 000 arbetslösa, fler mord än i dag och den djupaste ekonomiska kris Sverige sett sedan 1930-talet.” Han “tänker på att det i riksdagsvalet då inte ens var 14 000 svenskar som tyckte att rasisterna i Sverigedemokraterna var ett alternativ att lägga sin röst på”

Jag tänker också ofta på timmarna med barnen när de var små. Hur de kunde springa fritt på gården. Hur arbetslösa fick hjälp av en Arbetsförmedling som fungerade. Hur man inte behövde oroa sig för radikala islamister som utgör ett hot mot rikets säkerhet. Hur barn inte rånades på sina jackor och mobiler. Hur vi till stora delar slapp hantera parallella samhällen. Hur invandringspolitiken var ansvarsfull och då Nej betydde ett Nej. Hur antisemitismen togs på allvar. Hur man som kvinna kände sig trygg i samhället. 

Jag tänker också ofta på varför krönikörer som Lindström aldrig ifrågasätts. Varför de förtäckt i krönikans form får fortsätta sprida lögner och hat. 

Jag tänker lika ofta på hur Expressen genom krönikörer som Lindström under flera års tid bidragit starkt till att stärka fördomar och i vissa fall även spä på rasism och hat mellan människor.

Jag tänker på Lindströms artikel: ”Så avslöjas lögnerna om invandringen” där han skrev: “Nej, ökad invandring ger inte högre arbetslöshet, begränsar inte tillväxt, ger inte en sämre skola, ökar inte otryggheten och försämrar inte jämställdheten. https://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/sa-avslojas-lognerna-om-invandringen/

Jag tänker på hur Lindström aldrig ställdes till svars för de lögnerna och det hatet han riktade mot dem som sa att Sverige tagit emot för många människor i förhållande till vårt lands möjlighet att hjälpa.  

Jag tänker på att Lindström aldrig tvingas förklara sig medan vi andra alltid måste göra det trots att det vi hävdar om och om igen bekräftas. Vårt samhälles svårigheter bottnar mycket i att krönikörer som Lindström ges utrymme att hata och sprida sina lögner. När han ljuger råder tystnad, när vi säger emot lögnen hatas vi. 

Jag önskar att Expressen tog sitt ansvar, likaså Lars Lindström; mycket av den polarisering vi ser idag, har dessa två bidragit, men kanske framför allt hatet. 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

3 reaktion på “Lars Lindström kan väl bara sluta tänka …

 1. Ulf

  Vissa krönikörer är som fiskmåsar,de kommer flygande,släpper ur sig lite skit och försvinner sedan till nästa gång de behöver tömma ur sig något.Under tiden ser de nogsamt till att hålla sig undan och gömma sig.Det göder givetvis tillväxten av förakt och hat.De är inte värda att läsa.

  Svara
 2. Ulf

  Gw Persson och Lotta Gröning är dock undantag och värda all beröm.👍🏻👑

  Svara
 3. Carl den 12

  Tänk om herr Lindström, kunde tänka och vädja till Stefan och hans stab.
  Att är det inte hög tid att kavla upp ärmarna och visa musklerna ???
  Visa att dom äger en mänsklig och inneboende god handlingskraft och ge tillbaka till gott folk, det vi har gjort för dom genom att arbeta och betala skatt flera generationer tillbaka !!!
  Tänk om herr Lindström kunde säga, att vi kräver bara att vi skattebetalare får ett tryggt och gott liv !!!
  Tänk om herr Lindström kunde tänka sig, skriva att det är alla vi som arbetar och betalar skatt som driver runt Sverige och utan oss så kan politiker se sig i stjärnorna efter sin försörjning !!!
  Tänk om han kunde skriva i sin krönika, att om vi alla skulle sluta gå till arbetet och inte betala skatt mer, så får vi se vem det är som styr det här landet ???
  Tänker också, att kan politiker arbetsvägra, så kan vi alla komma undan med det om våra insatser och pengar tas för givna……………………………………..

  Calle som tänker att du kan använda din plattform till så mycket mer gott, än din makt i media att förminska situationen i Sverige💔
  Tänk, om du kunde välja bort Expressen som arbetsgivare och tänka själv ???
  Tänk “Du ljuva frihet” citat Alexander Skarsgård i True blood🎥
  Politiker pratar om att vi ska ta emot fler nyanlända män bla, men hur ska polis, häkte och rättsamhälle hänga med och hur ska byggbranschen hinna med att bygga mer och fler bostäder och högriskfängelser.
  Tänker att det är därför som vi har livsfarliga människor ute på gator och torg, som vi ser konsekvenser utav, så fort vi slår på media.
  Tänker också att det inte är alla män med invandrarbakgrund, som utövar våld och terror mot samhället.
  Tänker att det är ju dom som arbetar och gör rätt för sig som får ta skulden som är en tillgång för Sverige utav sin drivkraft att göra rätt och samtidigt visa er andra som väljer fel väg, vilken väg man också kan gå👍
  Eller tänker jag bara fel eller har bara du rätt herr Lindström som tänker och skriver för Expressen ???
  Och tänk om alla tänkte som Ulf och PS❤

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *