Linda Snecker: “Att ta bort den villkorliga frigivningen kommer göda fortsatt kriminalitet – inte stoppa den.” (??)

Självklart, att överhuvudtaget ta i med kraft när det kommer till kriminaliteten, är i Sneckers värld något som kommer göda den. De enda hon vill sätta åt sexköparna. 

Linda Snecker ställer frågan: “Vad skulle egentligen ske om Tobé blir justitieminister och Moderaterna styrde Justitiedepartementet? Skulle Sverige bli tryggare?” Den underliggande meningen är förstås att med Moderaternas förslag på brottsbekämpning skulle Sverige inte bara bli otryggare, utan också fattigare. “Hårdare straff i moderat tappning kommer kosta samhället dyrt – närmare 945 miljoner/år,” skriver hon. 

Det är många kvällar jag funderat på hur sådana som Linda Snecker tänker. Det här med att skydda de svenska medborgarna står inte högt i kurs, utan fokus ligger alltjämt på de kriminella: på vad de mår bäst av. 

Att skydda den anständiga svenska medborgaren från att utsättas för explosioner, våld, skjutningar eller från att deras barn ska rånas på sina tillhörigheter borde få kosta nästan hur mycket som helst. Om Vänsterpartiet skulle få bestämma skulle de liksom Socialdemokrater och Miljöpartister, bygga fler fritidsgårdar, tillsätta fler dialogpoliser och bjuda på gratis saft och bulle. 

Man för tycka vad man vill, men kriminella som sitter av sina straff i fängelser kan inte begå fler brott – just då i alla fall. Och det räcker långt i min bok. Det finns väl annat att spara in på istället, menscertifiering eller annat snömos. 

Det är den förvirrade retoriken och tänket som ställer till det för Snecker. Ena stunden vill hon ha ha mildare straff, sen skriver hon en artikel om strängare straff för dem som köper sex, sedan som nu, mildare igen. Men kanske ändå argumentet: “Att sitta på anstalt kostar ungefär en miljon kronor per klient och år. Det är många poliser och sjuksköterskor som skulle kunna anställas för de pengarna i stället för att lägga dem på en aldrig sinande ström av kriminella”, är mest förvirrande. Undrar om Snecker är medveten om att kriminella genom sitt leverne belastar både vården och polisen? Om det skulle finnas någon vinst med att kriminella döms till villkorlig frigivning i högre utsträckning, är den marginell. 

Sedan undrar jag varför Linda Snecker aldrig kan tänka på de riktiga offren. De som får sina liv förstörda genom att de utsätts för grova brott, barn som rånas, de som misshandlas, de som utsätts för utpressning, bombattentat, eller få se sin egendom brinna upp? 

Linda Sneckers förstår verkligen ingenting. Vad tror Snecker händer den dagen då ingen längre bryr sig, eller ens vill bo i Sverige på grund av otryggheten och våldet? 

Aftonbladet


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *