EBT. Hon har det starkaste förtroendet av alla partiledare, starkare än självaste statsministern

Det var väntat, att EBT skulle kölhalas av media. Torbjörn Nilsson var först ut idag: “Kristdemokraternas tillväxt bygger på borgerlig kannibalism”, skriver han och ifrågasätter KD:s försöka att nå socialdemokratiska väljare.

EBT har valt att prata ofta om de grupper som lämnas efter med dagens politik. De förbisedda. De bortglömda. De sjuka. Och pensionärerna. Det som Torbjörn kallar för att “gnata”.

EBT är tydlig och det är uppenbart att hon genomgått ett slags uppvaknande. Som för många andra inträffade det i samma ögonblick som JÖK bildades. Som många andra insåg EBT att den överenskommelsen inte handlade om en önskan om att reda upp vårt lands alla problem, utan det handlade om deras egen makthunger och rädsla för SD. JÖK har ju inte ens en gemensam vision om Sverige eller en idé om hur de ska gå framåt.

Med KD vill EBT utmana S och Stefan Löfven. Och det gör hon rätt i. Med Stefan Löfven som partiledare för S och som Sveriges statsminister har han fullständigt urholkat välfärden. Det är dags för Löfven och S att möta motstånd från fler partier än SD.

EBT har tagit av sig silkesvantarna. Det är bra. När sex imamer dömda till utvisning, därför att de utgör ett hot mot rikets säkerhet, släpptes fria, fick i alla fall hon nog. Så som SD är hon tydlig med att det inte duger med att den sittande regeringen påstår att det inte finns något att göra.

Hade KD och SD varit i majoritet idag hade de gjort gemensam sak och stresstestat imamerna för att se hur länge de hade kunnat hållas i förvar. Det står imamerna fritt att lämna Sverige, och jag är övertygad om att de till sist också hade gjort det. Som sagt, ett förvar är ett slags fängelse med två dörrar. En är låst och en är öppen. Med den öppna dörren kan imamerna ta adjö av Sverige och förvaret.

Elva tunga Kristdemokrater har i dagarna gått ut med en slags protest mot EBT:s integrationsförslag/krav. EBT låter sig inte påverkas utan står fast vid att den avvikelse Sverige utgör, att vi tar emot 36 procent av alla ensamkommande, är en avvikelse vi måste komma till rätta med. EBT kommer inte ge vika på den punkten, dessutom säger hon att det finns ett brett stöd inom KD för en stram och kontrollerad migrationspolitik. Det finns än så länge ingen anledning att ifrågasätta det.

Ja, ja vi vet att nu kommer ni säga: Lita aldrig på EBT, hon kommer pudla. Nja…Frågan är hur länge vi ska tillåta att Stefan Löfven och JÖK styra landet? EBT har förklarat att för KD finns det ingen annan möjlighet än utforma en stram migrationspolitik. De har insett att S och MP:s ansvarslösa migrationspolitik måste stoppas.

SD är också tydliga. De har som ambition att vara konstruktiva deltagare i samtalen om vårt lands framtid och migrationspolitik. De säger att de är medvetna om att det finns starka låsningar men att de uppfattar att KD, även M och till viss del L vill driva arbetet i den riktningen SD föreslår.

Det EBT behöver fortsätta med är att stå fast vid det hon nu säger. Många väljare litar inte på det hon säger. Sverige längtar efter ett borgerligt styre, och som EBT talar nu, väcks hoppet om det.

Idag sa EBT två saker som vi ser som den stora förändringen hos KD: 1) “Den förväntan vi som samhälle ska ha på dem som vill bygga sina liv här måste sammanfattas med orden: Bli svensk, men det får aldrig bli en inbjudan med armbågen. 2) “Att få slut på våldet skulle vara högsta prioritet för en ny regering. Inte värnskatten, inte arbetsrätten, inte miljöpartistiska gottepåsar eller prestigeprojekt. Utan att återskapa tryggheten för alla.

Lyssna på Ebba Busch Thors tal här

Åkesson på twitter

Expressen I

Expressen II


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

4 reaktion på “EBT. Hon har det starkaste förtroendet av alla partiledare, starkare än självaste statsministern

 1. Ulf

  Är man kompetent och ärlig i sina frågor får man förtroende,det har hon förtjänat över tid.Till skillnad mot regeringen vi har idag……………där är det precis motsatt förhållande,vilket de inte ens förstår.

  Svara
 2. Peter Kostin

  Men hon är en ulv i fårakläder. Just nu lånar hon friskt från SD. Men om valet 2022 ger en möjlighet till borgerligt styre så kommer Lööf att säga hoppa och Ebba frågar “hur högt?” Jag tror inte på henne eller moderaterna. D>et är lätt att använda samma retorik som SD för att få tillbaka de väljare som bytt parti. Men det är en helt annan sak när man ska göra verklighet av utfästelserna.

  Svara
 3. Peter Kostin

  KD-POLITIKER: REINFELDTS ”ÖPPNA ERA HJÄRTAN” VAR KORREKT

  Världens 70 miljoner flyktingar borde inte hindras från att komma till Sverige. Det menar Jonas Sandwall (KD), gruppledare i Uddevalla kommun.
  https://samtiden.nu/2019/11/kd-politiker-reinfeldts-oppna-era-hjartan-var-korrekt/
  —————————————————-
  Och ni tror att Ebba kommer att stå på sig? Jag lovar, om det finns en chans för en ny alliansregering så kommer Ebba att böja sig som ett rö i vinden när Lööf kallar.

  Svara
 4. Ulf

  Heja Ebba du är mångas hopp för en grundläggande förändring av den svenska politiken.Ni är ljuset i mörkret.kämpa ned det interna sönderfallet och gå vidare framåt Sverige behöver en ny horisont för öppna sinnen.Samarbeta med sd och övriga för att bedriva politik.Nationen Sverige går under annars.jag är en vanlig svensk som inte har några baktankar utan är bara trött på hur Sverige förfaller.Så ingen ide att hacka på mina åsikter de är bergfast förankrade i den Svenska urmyllan.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *