Världen Idag: Islam utgör största hotet för fred i Mellanöstern

Av | november 9, 2019

Jordanien slöt fredsavtal med Israel 1994 och har inga krav på att återfå de områden man förlorade i Sexdagarskriget 1967. (Bild från en ceremoni efter fredsavtalet, där militärer från de två länderna möts, med USA:s president Bill Clinton i bakgrunden.) Foto: Marcy Nightswander/AP/TT

“Meningarna om Israel går isär bland dagens kristna. En del gör en stor skillnad mellan staten Israel och judarna. Men Israel har nu blivit judarnas hem och fasta punkt på jorden, så det går inte att strikt skilja dem åt.

För dem som tror att Guds kallelse och utkorelse ligger fast när det gäller det judiska folket kan inte Israel bortses. Den antisemitism som ständigt drabbat det judiska folket riktar sig i dag mot staten Israel, som mäts efter andra måttstockar än andra länder, till exempel i FN-sammanhang.”

Läs i Världen Idag


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *