Ann Heberlein skriver i Expressen: De kallade oss alarmister – vi hade rätt hela tiden

Och det hade vi, rätt hela tiden. Vi har det fortfarande. Vi vet att alla tillist kommer drabbas, fattig som rik, ung som gammal.

Ingen kommer komma undan. Ändå fortsätter lögnerna och hurra-ropen, förståelsen för det vi aldrig borde acceptera eller rätta oss efter.

Det handlar inte bara om våldet. Det handlar om hur ett helt land genomgått en sådan fundamental förändring att vi inte längre kan identifiera oss med vårt eget land.

Vi alarmister kämpade länge för det som är vårt i själ och i hjärta: tryggheten, välfärden, demokratin, yttrandefriheten, även då våldet drabbade någon annan men vi möttes av hat och ogrundade anklagelser om rasism.

“Det är inte en beundransvärd attityd. Tvärtom. Det är direkt omoraliskt att vända bort ansiktet för att våldet drabbar någon annan: Någon som inte är som jag. Förbryllande nog har ofta just den här kategorin människor en mycket hög svansföring i moraliska frågor. De avfärdar den som är bekymrad över våldet som ”alarmist” och berömmer sig själva om att vara lite bättre, en större humanist,” skriver Heberlein.

Expressen


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

7 tankar på “Ann Heberlein skriver i Expressen: De kallade oss alarmister – vi hade rätt hela tiden

 1. Jenny Ek

  Om våldet drabbar någon annan och man hjälper dem, riskerar man att själv hamna i fängelse… så hur ska man göra?

  Svar
 2. Jan-Ove Freidlitz

  Politikerna som har skapat detta avskyvärda land är så dåliga.

  Svar
 3. Ulf

  Bra Ann vi är många många som är med dig som har och haft rätt hela tiden.Det bekräftas av verkligheten dagligen …..

  Svar
 4. Fredrik

  Bara den som köpt sig säkerhet och trygghet kan tala om hur säkert samhället är. Att i princip 90% av journalist kåren är bosatt på södermalm är talande , bor man i ett område som bara de rika och svenskar bor i, så finns det självklart inget problem med segregation och integration. Det är så i de flesta länder som har problem med fattigdomens / rikedoms enorma klyftor. Testa på att bo i ett höghus med loftgång utan portkod med 37 invandrarnamn och 4 svenska efternamn i trappen. Ingen känner sig säker i ett område där dom som har ett arbete är i minoritet. Inget är fel med folk från andra länder, folk är folk precis överallt, problemet uppstår och förstärks när svenskar flyttar till svenska områden, och invandrare anvisas till invandrare områden. Om din port har en portkod, eller ditt hus har ett larm. Ja, då går det nog bra. Då har du en vallgrav o jag gratulerar. Men sätt på allvar en flykting boendes i en svensk familj i djursholm eller lidingö och den liraren kommer bli en helt annan människa än om han hamnar hos ett modul hus boende i fittja där alla grannarna är män i 18-26 års åldern… Ge folket som kommer hit förutsättningarna som finns på dom bra platserna där politiker o journalisterna bor så kommer dom inte skjuta varandra. Den som tror att förutsättningarna är likadana för en unge som växer upp i rinkeby är identiska som en lirare som födds på öfre östermalm är helt ute o cyklar.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *