Det är vidrigt av Malmöpolisen och Malmö stad att stoltsera med att de vunnit pris för bästa brottsförebyggande arbetet (ever!).

Bombdåden i Sverige saknar motstycke.  I år har det sprängts 102 gånger. Malmö är värst drabbat, och i Göteborg har 13 sprängdåd inträffat. Ändå säger regionpolischef Jarl Holmström att tryggheten ökar. Krimonolgen Amir Rostami säger något helt annat: ”Vi måste tyvärr söka oss till krigszoner för att hitta något liknande”. Hur ska man ha det?

Den första att tycka att det är roligt att den senaste trygghetsundersökningen är positiv är Morgan Johansson (S. Det är en av få tillfällen som Johansson säger något överhuvudtaget om brottsligheten:

“Brottsligheten är ett fortsatt stort samhällsproblem, men det är ändå roligt att se att färre uppger att de utsatts för brott, och fler känner sig trygga i södra Sverige.”

Fler känner sig trygga? Varför håller Johansson på så här? Å ena sidan måste vi söka oss till krigszoner för att finna något annat jämförbart land i världen med liknande utveckling. Å andra sidan har tryggheten ökat? 

Vad Morgan Johansson (S), regionpolischefen och Malmö stad utelämnar är att den trygghetsundersökning, som vi får anta ligger till grund för att Malmöpolisen och Malmö stad också vinner pris för bästa brottsförebyggande, är att “årets trygghetsmätning visar (…) att endast 36 % av de tillfrågade uppger att de anmäler de brott de utsatts för”. 

Det behöver man inte vara ett geni för att förstå att det påverkar resultatet. Det är sp förbannat ohederligt, ja fullkomligt vidrigt av Johansson, Malmöpolisen och Malmö stad att sprid tveksam information om hur bra allt är samtidigt som Malmö stad lider svårt av det grova våldet och bomberna. 

Jag skrev en längre text om detta för några dagar sedan som kan läsas här:

http://projektsanning.com/2019/11/07/sverige-ar-varldsledande-pa-sprangdad-tryggheten-okar-sager-regionpolischef-jarl-holmstrom/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Det är vidrigt av Malmöpolisen och Malmö stad att stoltsera med att de vunnit pris för bästa brottsförebyggande arbetet (ever!).

 1. Carl den 12

  För varje människa man utsätter för ett brott, så ökar också hatet då rädsla drar bla igång denna obehagliga känslan och med den svåra känslan, kan och gör att man som människa kräver upprättelse och får man inte det så kan det leda till hämnd…………

  Calle vill varna er killar som lånar pengar av den undre världen, kan räkna upp massor utav exempel.
  Jag har en god vän som blev jagad kl 3:00 i Göteborg på stan=En vakt hon känner tog hand om killen.
  Och lek inte med kvinnors känslor, ni kan vara med och grunda ett “koka kaninen varning” beteende, nu var det ju förvisso en kanin som blev kokad av en minst sagt besviken kvinna “Glenn Close” och “Mikael Douglas” roll i filmen “Farlig förbindelse” borde alla se, som önskar vara otrogna😵
  Och till er incel, det Breivik gjorde och fick så mycket kvinnor, händer inte alla män av terror.
  Och att göra illa kvinnor kan slå emot hårdare än dom slag man delat ut mot kvinnor.
  Kvinnor brukar till slut prata om både slag och sexuellt våld och då kan det vara en person, som har kontakter som tar tag i det åt henne.
  Jag skulle kunna skriva böcker som är tjockare än Bibeln och koranen tillsammans, om detta ämne.
  Har man som man en störd sexualitet eller aggression, sök hjälp🙏
  Det finns män som blivit avhuggna delar av sina kroppar och blivit utkörda i skogen och det kan sluta hur som……..
  Och ja, det finns gott om galna tjejer, men jag är mer intresserad utav hur dom just blev så galna🙄än att dom är galna.
  För oftast finns det bakomliggande orsaker.
  Ingen sätter en kvinna i ett “hörn” och sedan förväntar sig att hon ska vara positiv.
  Och om en kvinna har blivit utsatt för ett brott som exempelvis inte polisen prioriterar, så är det risk för att någon annan tar tag i det.
  Så i morgon fredag, så börjar alla män att vara snälla mot kvinnor och så tar vi och börjar vara snäll mot männen på lördag🙏
  Men, hur man får Fredrik, Stefan, Jonas och övriga i regeringen att vara snäll mot gott folk i moder Swea måste jag sova på…………………………

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *