Tino Sanandaji: Wow. Ta nu en minut och se Fredrik Reinfeldt ursinnigt rasa mot Danmark, varnar för krig och framstår som sinnesrubbad.

Efter att våldet i Malmö spillde över till Köpenhamn infördes Danmarks Socialdemokratiska regering gränskontroller mot Sverige, där de kollar ID och släpper igenom laglydiga: SVT:

“Anledningen är det ökade hotet från svensk organiserad brottslighet, som legat bakom både sprängningar och mord…Fokus ligger på de organiserade kriminella, inte vanliga människor” “Inrikesminister Mikael Damberg välkomnar att Danmark vidtar åtgärder mot kriminaliteten”

Här är Reinfeldts utbrott där han förolämpar vårt grannland, som ju tvingades införa dessa kontroller för att hantera de problem han var med att orsaka:

”Vi måste ha mer kontroll, och mer gränser, och murar, och mer poliser, därför det går helt enkelt inte att lita på er. Så tillit styr samhällsutvecklingen. När det finns tillit, då blir världen öppnare. När den saknas, då får ni mer murar och kontroller. Det är det danskarna håller på med nu. Jag såg det på TV igår, nu är danskarna stolta, nu ska de äntligen kontrollera alla svenskar.
Det är ungefär som att vi kollektivt blivit galna i Sverige, och kan inte släppas in i Danmark för då blir Danmark smittat. Den är den typen av vi-och-de tänkande som just nu styr världen. Fullkomligt livsfarligt! Det kommer bara att skapa nya krig.”

Det är värt att påpeka att Danmark enligt vissa mått har högst tillit i världen! ”trust is the highest reported in the OECD”.

Reinfeldts uppvisar återigen sina infantila tvångstankar om öppenhet och gränser. Länge hade M en personkult där ledare inte kritiserades, och i deras senaste kongress hade Reinfeldt en tal med liknande trams. Är detta en ledare som lagt fram seriös analys av dessa viktiga frågor som Sverige borde följa?

Tino Sanandaji, på Facebook 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

9 tankar på “Tino Sanandaji: Wow. Ta nu en minut och se Fredrik Reinfeldt ursinnigt rasa mot Danmark, varnar för krig och framstår som sinnesrubbad.

 1. Carl den 12

  He’s Back THE man Behind THE Mask……………………………….

  Calle som måste smälta detta, då det här var nog det mest hårdsmällta att ta in på mycket länge.
  Tino👑& PS🙏

  Svar
 2. Notimam

  Så går det när man inte har en fungerande psykvård. Hans mentala hälsa blir bara värre och värre.

  Svar
 3. Dan Astrom

  Tokblind!? Eller handlar det om narcissism och eget berikigande.
  Han finns ju lite närmare beskriven i boken “Knapptryckarkompaniet”.
  Sorgligt!

  Svar
 4. Lillebror Bruer

  Han fick ju en putsning av Anders Fogh Rasmussen för några år sen i han egen prat show….där Fogh Rasmussen kritiserade Sverige för dess politiska särbehandling….Det är såna uttalande som Reinfeldt gör som startar krig. han har ju totalt tappat konceptet.

  Svar
 5. Yvonne Wild

  Undrar vad Reinfeldt tror att han är?
  Det bästa M kan göra är att se till att han tiger.
  Och detta för M:s egen skull.

  Svar
 6. Ulf

  Står definitivt inte rätt till där……..nu har han fastnat i sina egna tvångstankar.Han är ett stort sänke för M numera.🤯🤯🤔

  Svar
 7. Pia

  Alla har en chef, likaså Reinfeldt. Han vet hur mycket pengar det finns i den bransch som i huvudsak livnär sig på just “vi och dem” – retoriken. Det är en karriär sponsrad av ganska ljusskygga typer och organisationer. Genant och löjeväckande beteende. Påminner om ett cirkusframträdande (inte avsiktligt att nämna hans släkt som varit seriösa i just cirkusbranschen). Hans “Alfons Åberg” uppsyn går inte hem i stugorna längre.

  Svar
 8. Carina Bååth

  Den där alltså 🤬 det finns inget rumsrent ord som passar in på en så egotrippad varelse. Danmark stänger/inför gränskontroll av en anledning och kan inte han förstå varför så är det nog dags att komma ut i verkliga livet 👊👊

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *