Tomas Brandberg (SD) skriver ett öppet brev till Linnéa Claeson

| 18 november, 2019

Bästa Linnéa Claeson

Du anser (i en krönika i Aftonbladet) att fler Sverigedemokrater ”borde komma ut ur garderoben”.

Nåväl, om du menar att fler som röstar SD liksom borde stå upp för sina åsikter exempelvis vid fikabordet på jobbet så håller jag faktiskt med. Vid köksbordet hemmavid har vi redan bekänt färg, för länge sedan, och fått många av våra anhöriga med oss må du tro. Men det är dags att ta ett steg till, alldeles för många håller för låg profil, ibland av ren artighet och (förvisso) respekt för att arbetsplatsen ska vara opolitisk, men också ibland av ren självbevarelsedrift. Man är lite orolig för vad inkvisitionen ska ta sig till. Det har väl börjat avta nu, men många SD:are har genom åren på olika sätt straffats av sina arbetsgivare för att de trodde att de omfattades av yttrandefriheten och organisationsfriheten.

Jag håller visserligen valhemligheten högt, men inför 2022 borde våra förnuftiga anhängare faktiskt höja rösten, på den plats och på det sätt som han eller hon själv väljer. Jag hoppas och tror på det.

Vad gäller dig Linnéa Claeson vet jag inte vad som är sant och vad du hittar på. Följande har du säkert tagit del av:

”Intresset för sanningshalten i dessa [påstådda sexuella inviter och trakasserier] har uppstått på nytt efter att den kontroversiella podcasten Haveristerna tagit ett helhetsgrepp på fenomenet Linnéa Claeson. I de tre avsnitten som publicerats listas flera exempel över fabriceringar som ger oss anledning att ifrågasätta både Claesons trovärdighet och motiven bakom hennes aktivism.”

”Linnéa Claesons trovärdighet grundar sig i att hennes berättelser är sanna. Trots det har verifieringen av dessa varit lågprioriterat under åren som hon blivit en medial profil. Med undantag från när Medierna i P1 uppmärksammade henne för två fall av plagiat så har intervjuer och artiklar ramat in Claeson som hjälte, offer eller både och. Till skillnad från hur man hanterar andra opinionsbildare med samma maktposition har Linnéa haft privilegiet att slippa de kritiska frågorna, hur otroliga hennes anekdoter än varit.” Göteborgsposten

Med detta sagt skulle jag inte bli chockad om du har fått otrevliga mail. Detta tar jag avstånd från och jag förväntar mig att du tar avstånd från alla som genom tiderna har trakasserat, hotat och i förekommande fall fysiskt misshandlat politiker. SD:are har många gånger utsatts för detta.

Du kallar sympatierna för vårt parti ”hemlighetsmakeri” och verkar liksom undra hur vi ser ut i verkligheten. Hehe, då tycker jag du ska närvara nästa gång Jimmie Åkesson håller ett offentligt tal, så kommer du att få träffa hundratals om inte tusentals SD:are, som mer än gärna skyltar med sitt politiska engagemang. Akademiker och arbetare, unga som gamla, kvinnor och män, etniska svenskar och utlandsfödda, många har tidigare engagerat sig för andra riksdagspartier, till höger och vänster. Välkommen.

Så till dina frågor.

”Hur känns det att rösta på en kvinnofientlig politik?” (Och hur känns det att slå sin fru?)

Du får nog precisera vad du menar med kvinnofientlig. När sexualbrottsligheten ökar kraftigt (enligt BRÅ) så borde lag ordning vara en kvinnofråga. Där tar vi täten. När antalet fattigpensionärer (ofta kvinnor) ökar dramatiskt är villkoren för pensionärer viktiga, där ligger vi långt framme. Och så vidare. Men berätta gärna vad du menar, så ska jag försöka svara.

Och så tramset med nazistiska rötter etc. Det är i allt väsentligt fake news, det närmsta man kommer är att skinheads och en och annan vilsen själ insisterade att komma på SD:s möten under en period på 90-talet, så att man till slut blev tvungen att porta dem, vilket förstås borde ha skett direkt. Det är ungefär 25 år sedan nu och jag som blev medlen 2014 har lite svårt att i efterhand ta ansvar för dessa misstag.

”Och det där med att högt uppsatta politiker gjort så grovt rasistiska eller sexistiska uttalanden?”

Ja jag utmanar dig att förklara vad du menar med ”högt uppsatt”. Var det förresten före eller efter typ 2002? Är ”högt uppsatt” en suppleant i fritidsnämnden i Knäckebyhult? Och är det ”grovt rasistiskt” att påpeka att den som i högsta instans fått avslag på sin asylansökan borde lämna landet?

Som du ser, dina frågor ger egentligen mest upphov till motfrågor. Förklara vad du menar. Men jag tror egentligen inte att du är nyfiken på oss SD:are på riktigt, jag tror att du mest är intresserad av att odla ditt varumärke och tjäna pengar.

Från samma artikel som ovan:

”I ett samtal med artisten Tove-Lo i podden ’Med på noterna’ berättar hon [Linnéa Claeson] om de ekonomiska utmaningarna som kommer med att vara aktivist och om alla arbetstillfällen hon går miste om på grund av sina feministiska ställningstaganden. ’Hur ska jag ens tjäna pengar?’ undrar Claeson. Det undrar nog inte hennes revisor. I hennes aktiebolags årsredovisning framgår det att hon omsatte 2,2 miljoner kronor förra året, med en vinst på cirka 800 000 efter skatt.”

Jag tycker att det luktar narcissism och girighet lång väg, samt en inte alltför stark strävan att alltid hålla sig till sanningen. Men ha en trevlig måndag i alla fall.

Tomas Brandberg (SD)


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *