Interna kritiken mot Stefan Löfven: Han har tappat greppet

FOTO: LOTTE FERNVALL
Stefan Löfven.

Missnöjet växer och väljarna flyr Socialdemokraterna. Enligt Aftonbladets källor börjar nu även Stefan Löfven ifrågasättas i partiet. – Tidigare har det inte diskuterats. Folk är rädda att vara illojala och bli av med uppdrag. Nu har det förändras.

Det handlar om ren självbevarelsedrift från väljarnas och medlemmarnas sida. Antingen lämnar man det sjunkande skeppet eller ser man till att få den som är ett sänke att lämna.

Ingen behöver ställa sig frågan: Varför? Stefan Löfvens resultat som partiledare är urusla. Ingen annan partiledare/statsminister har lett ett partiet till så dåliga siffror som Löfven. 

Stefan Löfven första tid som statsminster kom att präglas av en insikt om att han inte var folkets val. En politruk som snabbt drabbades av sjukan: Makten. 

Stefan Löfven har onekligen en stil och en framtoning i medierna som gör att man tror att svensk politik i sin helhet är ett skämt, för ingen kan väl ta denna fabulerande och verklighetsfrånvända partiledare på allvar? Men Löfven har ändå alltid klarat sig. Det har inte spelat någon roll vad som inträffat, allt från sifferbingo till lögner. 

Hur tänker Stefan Löfven inför 2021? Efter att ha skyllt och skällt på SD och deras migrationspolitik, fick han själv ansvar för migrationen och det skulle snabbt visa sig att han var den mest oansvariga av dem alla, undantaget Annie Lööf och Isabella Lövin. Det har blivit så illa att hans lögnaktiga beskrivning av migrationens vinster nu biter honom själv i baken. 

Ingen partiledare kommer någonsin igen vara så förknippad med ett enskilt politikområde som Stefan Löfven. Hans misslyckande inom migrationspolitiken är  lika dramatiskt som Miljöpartiets makt inom samma politikerområde. 

Nästan lika allvarligt är att med Stefan Löfven har Socialdemokraterna inskränkt debatten till något som liknar en stillastående dygnpöl. Värdegrundslojalitet präglade partiet i så hög grad att man missade att hela det politiska landskapet förändrats. Med hot, hat och lögner och krav på lojalitet mot Värdegrunden har man stampat på stället och förväntat sig att SD-väljarna ska ta reson och bli “snälla” igen. 

Det finns inget sätt att beskriva Stefan Löfven som en lyckad kapten för socialdemokratin. Han kommer efterlämna sig ett sargat och nätt och jämnt flytande vrak.  Mycket tyder på att Socialdemokraterna kommer att totalhaverera.

Aftonbladet


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

6 tankar på “Interna kritiken mot Stefan Löfven: Han har tappat greppet

 1. Peter

  Kan man skylla allt på Stefan. Jag får känslan att han inte har något att säga till om, allt styrs från Sveavägen. Stefan är bara en marionettdocka och det blir inte bättre än den som drar i trådarna.

  Svar
 2. Jan-Ove Freidlitz

  Mycket bra om han avgår. Men det räcker inte socialdemokraterna måste släppa makten över Sverige.

  Svar
 3. Carl den 12

  Willy på villovägar i moder Swea………….
  Du är en utav dom få jag ser fortfarande försvarar S, hade vi befunnit oss tillbaka i tiden hade jag varit med dig.
  Men, i dag befinner vi oss år 2019 och S har svikit alla samhällskontrakt som går att bryta !!!

  Calle som röstar blankt, men att SD växer är väl inte så svårt att begripa.
  PK-folket bara bidrar till att dessa SD bara växer mer och det vill du väl inte vilsna Willy i pannkakan Sverige ???

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *