Grov misshandel

Av en händelse såg jag Efterlyst igår kväll. Den råhet som de här förövarna uppvisade fick mig att förstå vad det är vi har att göra med.

Vi ser ett samhälle där obalansen mellan könen börjar tala sitt eget tydliga språk. Och eftersom vi i stor utsträckning kan koppla våldet till invandringen kan vi också se att med flyktingvågen kom en obalans som inte på länge kommer jämna ut sig.

En del tror att det här med tiden ska bli bättre, inte minst om flyktingar får ta hit sina familjer, men det är en utsiktslös tanke. Vore det så skulle Sverige vare sig haft våldet eller dessa skevheter i könsfördelning. Vi hade redan innan den senaste stora flyktingvågen med kraftig manlig slagsida.

Varför frågan om dessa skevheter är så viktigt beror på att den skapar stora problem i vårt samhälle. Av flera skäl.

Valeri Hudson har i sin forskning kunnat påvisa att samhällen med ett överskott av män tenderar att utveckla fler våldsbrott, egendomsbrott och brott riktade mot kvinnor:

“Unga vuxna män utför fler brott än någon annan kategori i samhället, och marginaliserade män känner ett än större utanförskap när det dessutom råder ett underskott av kvinnor i deras åldersgrupp. Detta gäller även när den ojämna könsfördelningen inte beror på migration, som i till exempel Kina och Indien.”

https://www.gp.se/…/abnorma-antalet-unga-män-ett-problem-fö…

Forskningen visar också att sådana här grupper av män är benägna att ta avsevärt större risker och uppträda utanför de sociala ramarna än vad de skulle gjort var och en för sig. Kriminella gäng är en naturlig följd. Grupptrakasserier och ofredanden av kvinnor är fler exempel på asocialt beteende hos dessa gäng. Under sådana omständigheter blir kvinnors möjlighet att röra sig fritt på offentliga platser avsevärt svårare.

Något som oroar är att vi kan alltså vara tämligen säkra på att den växande obalansen i könsfördelningen i Sverige inte bara bidrar till kvinnors inskränkning av den fria rörligheten utan hotar den svenska medborgaren i allmänhet.

Om Sverige inte bryr sig om att busschaufförer tvingas riskera sina liv i sitt arbete, så kan vi vara säkra på att Sverige som magstarkt nog kallar migrationspolitiken för feministisk, inte kommer klara av att se eller förstå sammanhangen mellan obalansen mellan könen i något sammanhang.

https://nyheteridag.se/ungdomsgang-misshandlade-busschauff…/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

2 tankar på “Grov misshandel

 1. Denny Karlsson

  Madeleine, det är bra skrivet om misshandeln av en busschaufför. Det är så ynkligt fegt, att orden inte räcker till. Vi kommer inte att se ngn nämnvärd effekt av detta, så är det. Vi kan bara hoppas polisen i ju med foto tar vederbörande. Han får skyddstillsyn, anmälningsplikt kanske. Straffen för dessa brott är som vi vet löjliga. Detta kommer heller inte att medföra några lagändringar, ökade straffskalor eller andra åtgärder från vår regering eller lagstiftare. Det är så det är nu. Ngt som slår mig är att jag efterlyser en ofantlig mkt starkare reaktion från kvinnor, med tanke på det kraftigt ökade sexuella våld i alla dess sjuka former! Hälften av jordens befolkning består av kvinnor, som högst bevisligen begår gigantiskt mycket färre brott än män. Jag använder starka ord, för att det är riktigt jäkla illa nu. Jag sticker inte bara ut hakan nu, hela huvudet sticker ut: Meeto var en ” revolution” som lyfte en mängd könsfrågor mm. Skall jag vara lite provocerande såg jag mest kändiskvinnor vars dåliga erfarenheter i olika grad hade genomgått allt ifrån nyp i baken, till grava våldtäkter. Vad jag förstår har den debatten lett till många organisationer/företag mm. Ändrat värderingar/policys/regler Det är bra! Men, det har inte egentligen förändrats. Jag tycker mig känna att det mesta är likadant, marginellt bättre kanske. Meeto var om jag skall vara stygg bra, men inte mer än MP lyckats bara få in hbtq frågor på samtliga teaterscener i Stockholm, svårt finna ngt annat än sextrakasererade kvinnors lidande på scen. Själv klankar MP ner på Sölvesborg som inte vill ha menskonst på äldreboende. Kändiskvinnorna i Sthlm är nöjda och dom hör man inte längre. De andra kvinnorna i Sverige hör och ser jag inte så mkt av?! Nu snart till poängen med busschauffören som får bli en symbol för totalt meningslöst våld. Ni kvinnor i hela Sverige, alla ni sitter på en enorm kraft som inte nyttjas. Vi män fixar inte detta! Alla ni kvinnor som inte satt i tv- studion under Meeto debatten ber jag vakna och agerar mot sexuella brott liksom övrigt våld. Var är ni invandrarkvinnor som ser era söner fara illa kan ni inte, får ni inte, är ni kuvade, lever ni under hot och våld? Vad lär ni era söner? Hur tänker ni? Jag hör er inte! Ni ” fria” kvinnor kan göra ngt åt detta!? jag upprepar, vi män har tillkortakommanden, vi klarar det inte. Miljö är egentligen ingen politisk fråga, vi andas samma luft, dricker samma vatten. Vi borde opolitiskt lösa miljön först, därefter röstar vi om olika politiska vägval. MP behövs inte egentligen, det ser vi på kultur området. Va fan skall dom lägga sin näsa i blöt där? Våld går inte utrota, våld går att kraftigt minska! Våld kan delvis lösas med politik, men då har vi som ni vet ett lika brett spektra på möjliga lösningar som Atlanten är bred och politiska inriktningar. Idag står i princip bara män i riksdagen och pratar om detta, vår regering som inte är min gör ett uruselt jobb. Men men läs vidare kvinnor, ta kommandot i denna fråga helt opolitiskt, jag vill se en jättesamling kvinnor från alla folkslag, trosinriktningar, politiska läger, ni som bor i utsatta områden, ni som är rädda om era barn. Jag kan prata politik om så önskas, men här under parollen minska våldet, saknar jag kvinnorna! Var är ni? Glöden under Meeto , går den att tända igen. Men med ett opolitiskt budskap om kraftigt minskat våld. Jag skriver ingen regelbok, jag beskriver en vision, den bör kvinnorna fylla med innehåll, inte vi män. Vilken politiker som helst skulle vilja kasta sig över er och vilja hjälpa till. Undvik det. Om detta funkar är upp till er, men ni behövs som grupp mer än någonsin och busschaufförerna kan köra lugnt, och vågar säga till om ngn inte betalar, utan riskera livet.

  Svar
 2. Rudolf hammarberg

  Lås in dom på Rosenbad, kanske kan Anni Lööv hjälpa dom hon har ju lösningen på på problemet för det finns ju inte??

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *