Tomas Brandberg (SD): Skolfotograferingen återinförs i Borås

Av | november 30, 2019

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Måhända inte världens största fråga, men trots allt intressant och inte helt oviktigt. Dessutom en symbolisk seger för SD Borås och Anders Alftberg.

Vad som hände framgår dock inte så uttömmande av detta korta radioinslag.

Jag vet inte riktigt varför, men plötsligt hade det beslutats på tjänstemannanivå att skolfotografering skulle upphöra. Det är ju, om man tänker efter, ett väldigt trist beslut, men alla partier utom SD låtsades som ingenting. Men SD Borås protesterade och och frågan hamnade i kommunfullmäktige.

Där raljerade det ansvariga kommunalrådet Anna Svarlander (L) över att vi var ”så engagerade”. Även Per Carlsson (S) argumenterade länge och väl mot skolfotografering, apropå engagemang.

Men vi gav oss inte och inte minst Andreas Exner debatterade frågan oförtrutet. Och plötsligt hände något, jag tror att de andra partierna inte ville vara ansvariga för att en hel generation skolbarn skulle sakna skolalbum att bläddra i. När föräldrarna inser detta och hör att bara SD protesterade …

Så när skolnämnden tog upp frågan igen så hade S och L glömt bort alla sina vältaligt framförda argument – och alla partiet röstade diskret för SD:s förslag.

Tomas Brandberg (SD)

Sveriges Radio


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *