Nobelstiftelsen utestänger SD från Nobelfestligheterna än ett år

Av | december 1, 2019

Som vanligt visar Nobelstiftelsen att de inte står upp allas lika värde, inte om personen är Sverigedemokrat i alla fall för än ett år så har de portat Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson från att deltaga i Nobelfestligheterna den 10 december. Nobelstiftelsens motivering till att inte bjuda in Åkesson likväl som de bjuder in alla de andra partiledarna i Sverige är samma motivering som de haft sedan partiet kom in i riksdagen 2010.

Jag kommer inte att skriva deras motivering då den borde vara uttjatad av alla tidigare uttalande. Men SD:s presschef Henrik Gustafsson kommenterar Nobelstiftelsen uttalande med att Nobelstiftelsens syn på människor skiljer sig från SD:s. SD hade inte som Nobelstiftelsen till exempelvis bjudit in ambassadörer från diktaturer som de gör år efter år. Han säger också att SD skulle inte bjuda in regeringsföreträdare från diktaturer som Nordkorea och Saudiarabien som Nobelstiftelsen gjort år efter år.

Så visst är där skillnad på SD:s och Nobelstiftelsens värdegrund.
Det man frågar sig är om Nobelstyrelsen har en annan syn än SD om människors lika värde?
Likaså så undrar jag vad som kommer att hända den dagen SD blivit största parti och Jimmie Åkesson är statsminister i Sverige?
Kommer de då också att utestänga honom från Nobelfestligheterna?
Jonas M Andersson kommenterar det på nätet med att Nobelstiftelsen är en av SD:s bästa valarbetare. Här kommer ytterligare några procent, levererade av presschefen Mikael Östlund.

https://www.fplus.se/a/JowRRX
https://svt.se/nyheter/inrikes/nobel-nobbar-sd-utgar-inte-fran-matningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *