Årets klimatsmarta självmål och hyckleri i världsklass

| 2 december, 2019

Hyckleriet når ständigt nya höjder. Den brittiska seglaren Nikki Henderson tog flyget över Atlanten för att segla Greta Thunberg till Portugal på 48-fots katamaranen La Vagabonde. Greta Thunbergs triumftåg i USA och Kanada har hittills genererat sex flygningar över Atlanten. 

Först skulle Greta Thunberg vara klimatsmart när hon skulle resa till USA med Rothchilds klimatsmarta lyxyacht tidigare i höstas. Det hade kunnat väl fungera om inte fem seglare hade flugits över till USA för att ta sedan segla tillbaka båten till Europa igen och nu senast flög Nikki Henderson till USA för att segla Greta Thunberg till Europa på ett ”klimatsmart” sätt. 

Resan från USA till Europa med katamaranen var tänkt att spara ungefär två till tre ton koldioxidutsläpp. I och med Hendersons flyg från Storbritannien till USA har resan sannolikt resulterat i samma mängd utsläpp som resan avsågs kunna rädda, vilket helt motverkar Thunbergs uppdrag.

Henderson tweetade: “Jag bestämde mig för att hjälpa @Sailing_LaVaga och stödja Greta för att hon förändrar världen – helt enkelt genom att stå upp för det hon tror är rätt. Tror är ett ledord här. 

Det värsta är inte att hela turen kring Greta Thunberg bygger på rent och skärt hyckleri – det värsta är att Gretadyrkarna inte bryr sig om myglet. Miljöhyckleriet når inga gränser. 

Om 4-6 dagar är Greta framme i Madrid och kan delta i taskspelet COP25. Jublet när Greta äntrar talarstolen kommer att höras över hela världen. Räkna med krigsrubriker när media rapporterar. 

Jan-Ove Malmgren
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7743223/Yacht-skipper-wiped-carbon-emissions-saved-Greta-Thunbergs-sail-Atlantic.html
Bild: News Øresund/Johan Wessman/Anders Hellberg

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Årets klimatsmarta självmål och hyckleri i världsklass

 1. Ulf

  Det är en fars liknande en bröderna Marx film……fast värre ! Fullständigt urspårat ,som en självmordssekt.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *