Boende på äldreboende livrädda för anställd. Ska ha slagit ner äldre boende.

Av | december 3, 2019

Personalen på ett äldreboende i Simrishamn slår nu larm efter att en medarbetare till dem slagit en brukare i magen så att denna föll till marken och hade svårt att andas efteråt. Samt att samma person vid ett annat tillfälle tagit stryptag på en annan brukare. De boende på äldreboendet är enligt larmarna rädda för denna individen.
En av personalen sade till Lokaltidningen att de äldre var skakiga och rädda och de hade sagt till denna att så kan man inte göra mot en gammal människa.

Man frågar sig nu varför denna person får fortsätta sin anställning på äldreboendet?
Detta när där enligt rapporten till IVO var två andra boende på äldreboendet såg händelsen och även vittnat om den. Det är till och med så illa att vissa av de boende är så rädda att de stannar i sina lägenheter när denna individ arbetar. Liknande saker har även hänt tidigare på samma boende och med samma person i personalen inblandad.

Där har varit redan innan minst två Lex Sara-anmälningar mot samma person. Vid det ena tillfället ska personen använt ett grovt språk och bland annat sagt till en boende att den skulle ”hålla käften”. Och trots att enhetschefen talat med individen så kvarstår problemet och de är rädda att det ska hända igen. Så nu i rapporten som skrivits så skriver medarbetarna att personen inte passar att arbeta inom vården. För vi alla är nog överens om att det första som ska gälla på ett äldreboende är trygghet och säkerhet vilket tydligen inte finns på detta äldreboendet när denna individ är där.

Men om liknande saker har hänt innan så ställer i alla fall jag mig frågan varför personen inte redan har avskedats och hur många sådana saker får hända innan personen i fråga blir avskedad?
Där står inget i artikeln om det är ett kommunalt eller privat äldreboende men oavsett vilket det är så ska inte sådana personer få arbeta inom vården enligt mig, är där en sådan sak dom händer så skulle de få gå omedelbart från jobbet för att aldrig komma tillbaka.

Så varför har inget hänt, varför har det inte polisanmälts?
Varför har inte myndigheterna gjort något åt denna person?
För jag håller med personalen i frågan att denna person inte hör hemma inom vården av äldre. Har personen inte bättre kontroll på sina handlingar så skulle den inte vara i närheten av någon äldre människa. Jag tror ingen skulle vilja bli vårdad av en sådan person när de blivit gamla, jag skulle i varje fall inte vilja det och jag hoppas jag slipper.

https://www.lokaltidningen.se/nyheter/2019-12-02/-Boende-livrädda-för-anställd-–-ska-ha-slagit-ner-en-äldre-person-6713092.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *