Vad vill Ulf Kristersson?

Antingen är det som Johan Westerholm skriver i Nyheter Idag, att Kristersson sitter fast i sin Östermalmssfär där världen består av att läsa Timbro och dricka bubbel, eller så är det så olyckligt att han faktiskt förstår hur förgörande det är för Moderaterna att fortsätta “markera” mot SD. You do the math: Hur mycket av det politiska läget i Sverige, men framför allt hur mycket av läget i landet förstår man som partiledare när man säger: “Att M, KD och SD nu ska göra gemensam sak, är dock inte aktuellt i dagsläget”? Det som borde vara att som att skjuta på öppet mål, missar Kristersson fullständigt. Tillsammans skrapar de SD, M och KD ihop 47,5 procent i dagens SCB-mätning.

För Kristersson, och ingen annan förutom honom själv, är tydligen borgerligheten solklar, det är M och KD. Att han sedan försöker parera med att säga: “Att det däremot just nu finns tre partier som är väldigt entydiga med att vi vill ha en annan regering, det tycker jag är bra”, duger helt enkelt inte. Kristersson måste “prata ur skägget”. Det ska inte finnas några tveksamheter; Vill han, eller vill han inte sitta i regering med KD och SD?

Ebba Busch Thor har förstått hur viktiga SD är för väljarna, liksom hon förstått hur viktiga politiker som Christian Sonesson och kommuner som Staffanstorp är. Om hon fortätter på den inslagna vägen kommer KD gå starkt framåt tillsammans med SD.

Socialdemokraterna är inne på ett sluttande plan. Det räcker med att läsa Morgan Johansson twitterinlägg för att förstå hur borta de redan nu är. Igår twittrade han om satsningarna på rättsväsendet. Stolt som en tupp skrev han: “Snart börjar bygget av den nya domstolsbyggnaden i Malmö, som blir en av norra Europas största arbetsplatser för jurister. 12 våningar, 600 kontorsplatser, 40 förhandlingssalar – och mycket vacker!” https://twitter.com/johanssonmor…/status/1201923544835411968

Mycket vacker? Hur vackert är det ute i landet? Och vari ligger det vackra att ett land som Sverige måste storsatsa på rättsväsendet?

Anders Lindberg ser den senaste SCB-mätningen som något som gör att Socialdemokraterna kan andas ut lite. Men fortsätter sin vana trogen att twittra om hur förödande det är om SD fortsätter att stiga. “Om inget görs blir det största parti snart”, skriver han på twitter. Vad Lindberg och uppenbarligen även Ulf Kristersson inte tycks förstå är att fler väljare tror på tomten än på att Stefan Löfvén och Mikael Damberg klarar av att reda upp det de själva ställt till med. https://twitter.com/anderslindbe…/status/1201903681232343040

Medan Ulf Kristersson, Socialdemokraterna och JÖK försätter att balansera på en slak lina fortsätter det övriga Sverige att lida. Brotten blir grövre och otryggheten värre. Som medborgare upplever jag att något fundamentalt är trasigt. Det är dags att vi som nation tar oss en ordentlig titt i spegeln och funderar på hur vi kunde hamna här och vilket samhälle vi vill att våra barn ska växa upp i.

https://nyheteridag.se/westerholm-moderaterna-har-ingen-kr…/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *