Ann Heberlein: Julen: årets sårigaste högtid

Av | december 23, 2019

Ann Heberlein skriver:

“Årets största högtid rycker allt närmare. Det råder febril aktivitet i slott och koja, på varuhus och bagerier, klappar slås in, marsipan formas och knäck kokas, korvar stoppas, köttbullar rullas och hemmen pyntas. Nu ska den firas och hyllas: Kärnfamiljen, det sista som är heligt i vårt annars sekulariserade och avsakraliserade land. Så kan man ju också förstå julens budskap förstås, som en dyrkan av den lilla familjen i Betlehem – mamma, pappa, barn. Dessutom en ytterst modern familj där ju fadern i stallet inte var pappa i en biologisk mening till det lilla rosiga gossebarnet som vilar så sött på sin bädd av halm, utan någon sorts plastpappa, som vi säger nuförtiden.”

Läs vidare på Heberleins Etik


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *